Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Régen is divat volt az otthonr...

Régen is divat volt az otthonról való elköltözés?

Figyelt kérdés
Mármint arra gondolok hogy most már lenézik az emkbert ha 30 évesen otthon van a szülői házban,pedig erről nem tehet igazán senki sem,mert valljuk be sok embernek a fizetése átlag alatti,és emellett lehet nem fizetnek ezt azt.

2013. márc. 31. 17:27
 1/5 10 deka farhát ***** válasza:
100%

A eset: régen (80-100 évvel ezelőtt) már 16-18 évesen elköltöztek otthonról. Ez szerintem most is így van.

B eset: régen (80-100 évvel ezelőtt) ha nem volt pénz elköltözni, bővítették a házat (persze akkoriban még nemigen kellett ehhez építési engedély főleg vidéken, csak egy vályogos gödör). Ezt ma is meg lehet csinálni (persze ez sem olcsó mulatság).

C eset: szülők már nem élnek, így örökösként régen (80-100 évvel ezelőtt) is maradtak a szülői házban. Ez ma is így van.

Nem lenézni való azt, aki 30 évesen is a szüleivel lakik, bár nem feltétlenül tesz jót egyik fél lelki egészségének sem.

2013. ápr. 4. 08:14
 2/5 viktor123456 ***** válasza:
80%

ez bizony egy fiúnál káros.

az az igazi férfi, aki egyedül él, nem az aki az anyja szoknyája alatt.

2013. ápr. 4. 09:45
 3/5 anonim válasza:
Meg most is lehet el koltozni akar hany eves vagy az nem szamit :)
2013. ápr. 4. 15:01
 4/5 A kérdező kommentje:

Könnyű ezt mondani hogy most is el lehet költözni.

Nézzük a mai béreket,a "fix" munkahelyeket ,mert már nem az van mint régen.

Én nem vagyok 30-csak közel vagyok hozzá,nos szívem szerint el szeretnék már költözni,sőt ,Én tökre élvezem ha magamnak csinálok mindent,ha kell legyen az a mosás,kajakészítés,háztakarítás,felújítás,bármi...

Ha 100 a fizum abból elég sok elmegy csak a rezsire ,meg a kajára is.Én sokat melózok hogy legyen egy kis plusz jövedelem de az meg elmegy úgy is olyan dolgokra amiket feltétlenül meg kell venni,javítani,stb.Ennyi pénzből nem látom azt hogy jövőm legyen egyedül egy albiban.Talán még egy haverral is összeköltöznék de az sem lenne az igazi,mert mégis csak idomulni kell a másikhoz,akár legyen az egy jó barát is.Na meg ha elhagynám a házat(az szerencsére nagy),akkor meg az amit Én csináltam meg azt már nem fogja senki sem megcsinálni,és így az ősőknek is csak 2 fizuból kellene gazdálkodniuk.

Én tulajdonképpen arra gondoltam ,hogy amióta megjelent a tv,rádió,internet azóta az állam nevel minket.Arra nevel minket ,azt sugározzák az adókból hogy menj vegyél fel hitelt és vegyél egy saját lakást,no meg fogyasztói társadalmat hoztak létre.Szóval arra akartam kilyukadni hogy most akkor ez az egész a mai világ divatja lenne?

2013. ápr. 4. 20:28
 5/5 anonim ***** válasza:
Annyira nem, hanem inkább az volt a jellemző, hogy több generáció élt együtt, ami akár 8-10 embert is jelenthetett egy házban/ lakásban. Nekem legalább is ezt mondták a nagyszüleim, mikor a gyerekkorukról meséltek.
2017. ápr. 16. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!