Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A kaukázusi népek milyenek?

A kaukázusi népek milyenek?

Figyelt kérdés

Örmények, grúzok, azeriek?

Mennyire tiszták, rendszeretőek, becsületesek, szavahihetőek?

Kicsit nekem külsőre olyanok, mintha cigányok lennének, de nem tudom az életmódjuk ezt mennyire tükrözi.

2015. máj. 17. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Ennél a háromnál sokkal több kaukázusi nép van, de valóban ők a legnagyobbak, és ők rendelkeznek csak saját állammal.

De semmi esetre sem lehet egy kalap alá venni őket, eleve más kultúrkörhöz tartoznak.

Az azeriek muszlimok, az örmények és a grúzok pedig két egymáshoz nagyon közeli, de mégis különböző keresztény irányzathoz tartoznak. Nyelvük is három különböző nyelvcsaládhoz tartozik. A különbségek legalább akkorák, mint az azonosságok.

Egyébként három nagy múltú népről van szó.

Az örmények és grúzok az ókorig visszavezethető államisággal rendelkeznek, ősi, épített városaik vannak. Ennek a két népnek viszonylag korán saját írása is kialakult, így nagy múltú írásbeliséggel rendelkeznek.

2015. máj. 17. 20:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Ez mind szép, de a jelenre vonatkoztatva mennyire tiszták, rendszeretőek, becsületesek, szavahihetőek? És csak a külsejük cigányos vagy az életmódjuk is?
2015. máj. 17. 20:04
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem egészen értem a kérdést, mert az én cigány barátaim mind tiszták, rendszeretőek, becsületesek, szavahihetőek. :D

Egyébként persze értem a kérdést. Még egyik országban sem voltam, itthon találkoztam néhány örmény és grúz turistával meg üzletemberrel. Nem volt rajtuk semmi kirívó, tiszták voltak és tudtak késsel-villával enni. :D

Egyébként mindhárom nép, de főleg az örmények hagyományosan kereskedőnépek, ebben hasonlítanak a cigányságra. Viszont a vándorló életmód sosem volt jellemző rájuk, ebben különböznek a cigányoktól.

2015. máj. 17. 20:41
 4/4 anonim ***** válasza:

Csecsenföld, Dagesztán, Balkárföld, Ingusföld.

Szintén Kaukázusi országok ezek.

2022. nov. 28. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!