A kaukázusi népek milyenek?
Örmények, grúzok, azeriek?
Mennyire tiszták, rendszeretőek, becsületesek, szavahihetőek?
Kicsit nekem külsőre olyanok, mintha cigányok lennének, de nem tudom az életmódjuk ezt mennyire tükrözi.
Ennél a háromnál sokkal több kaukázusi nép van, de valóban ők a legnagyobbak, és ők rendelkeznek csak saját állammal.
De semmi esetre sem lehet egy kalap alá venni őket, eleve más kultúrkörhöz tartoznak.
Az azeriek muszlimok, az örmények és a grúzok pedig két egymáshoz nagyon közeli, de mégis különböző keresztény irányzathoz tartoznak. Nyelvük is három különböző nyelvcsaládhoz tartozik. A különbségek legalább akkorák, mint az azonosságok.
Egyébként három nagy múltú népről van szó.
Az örmények és grúzok az ókorig visszavezethető államisággal rendelkeznek, ősi, épített városaik vannak. Ennek a két népnek viszonylag korán saját írása is kialakult, így nagy múltú írásbeliséggel rendelkeznek.
Nem egészen értem a kérdést, mert az én cigány barátaim mind tiszták, rendszeretőek, becsületesek, szavahihetőek. :D
Egyébként persze értem a kérdést. Még egyik országban sem voltam, itthon találkoztam néhány örmény és grúz turistával meg üzletemberrel. Nem volt rajtuk semmi kirívó, tiszták voltak és tudtak késsel-villával enni. :D
Egyébként mindhárom nép, de főleg az örmények hagyományosan kereskedőnépek, ebben hasonlítanak a cigányságra. Viszont a vándorló életmód sosem volt jellemző rájuk, ebben különböznek a cigányoktól.
Csecsenföld, Dagesztán, Balkárföld, Ingusföld.
Szintén Kaukázusi országok ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!