A kaukázusi népek mit nem esznek? És mit igen?
Örülnék ha komoly válaszokat kapnék :)
Egyébként a szalonnát ismerik? és szeretik?





Szia!
Ami ismeretem van a kaukázusi népekről, az alapján főleg iszlám vallásúak. Vannak köztük ugyan ortodoxok, keresztények, zsidó vallásúak is, de az iszlám dominál. Ennek alapján sertést nem esznek - legalábbis az adott területen.(Szóval szalonnát sem.)
Juh (!), kecske annál inkább jellemző.
Gasztronómiájukra a török és iráni konyha befolyása jelentős.
Ételek közül csak egyet kettőt tudnék mondani, de biztosan találsz olyan gasztro oldalt, ahol örmény, grúz, stb recepteket olvashatsz.
- szőlőlevélbe csavart darált húsos étel (dolma)
- polov: ez egy rizses főétel
- saslik - bárányból





Az az említet polov az plov vagyis amit mi úgy ismerjük pilaf.
De a grúz és örmény nép van öszességben túlsúlyban tehát nem mondható hogy a muszlim konyha. Igaz a saslik (mcvadi)is bárányból lehet, de lehet csirke vagy borjú is. A tabako csirke, vagy a chacsapuri sem ismeretlen a világban. És a fűszerek amik csak ott teremnek és csak ők ismerik. Az örmény tolmaban a töltött káposztára ismersz, de a disznó csülök káposztával sem lesz ismeretlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!