Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Amerika lenne az én hazám?

Amerika lenne az én hazám?

Figyelt kérdés
Ha meghallom az amerjkai himmnuszt, indirekt módon libabörös leszek, és büszkén hallgatom végig, míg a magyart nem. Ha látok pár videót a World Trade Center összeomlásáról, bőghetnékem van. 16/F

2015. máj. 8. 17:07
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Volt a 60-as években egy avangard művészeti akció:

Joseph Beuys (1921–-1986) nyugatnémet művésztől

"Én szeretem Amerikát, Amerika szeret engem" címmel.

"Beuys mint az elpolgáriasodott kereszténység ellensége egy belső világából fakadó vallást képzelt el, amihez számtalan forrást tanulmányozott. Egy alkalommal így ír: „Új élet kezdődött ezzel a terapeutikus folyamattal, és ezt pozitívumként fogom fel. Ebben a periódusban ki kellett alakítanom azt a szerepet, amit a művésznek magára kell vállalnia… Ez kapcsolatban van az orvoslással, vagy azzal, amit az emberek alkímiának vagy samanizmusnak neveznek.” A német művész peformance-aiban gyakorta sámáni szerepet vállalt fel. Híres „Szeretem Amerikát és Amerika szeret engem” című előadásában napokon keresztül egy prérifarkassal élt, egy galéria ráccsal elzárt részében. Sokat beszélt a vaddal, és amikor az állaton az agresszivitás jelei mutatkoztak, pásztorbotjával védte meg magát. Beuys ökofilozófiájában is merített a sámáni világszemléletből. „A fák azért fontosak, hogy az ember megmentse a lelkét.”

[link]

"A világgal együtt mozgunk, de nem mindegy, hogy Beuys Eurázsia-botjával, mint kulturális sétapálcával vagy egy euroázsiai bunkósbottal a kezünkben."

[link]

2015. máj. 8. 20:33
 12/23 anonim ***** válasza:
És Te honnan tudod, milyen az emberek hozzáállása ott? A filmekből?
2015. máj. 8. 20:35
 13/23 anonim ***** válasza:
javítok *Josef Beuysnak 1974-ben volt a performance.
2015. máj. 8. 20:36
 14/23 anonim ***** válasza:
2015. máj. 9. 13:29
 15/23 anonim ***** válasza:

az amerikáról szerzett információid jelentős részét valószínűleg amerikai filmekből szerzed, így jó eséllyel sokkal többet találkoztál - pláne hősies kontextusban - a különféle filmekben az amerikai zászlóval és himnusszal, mint bármilyen mással, pláne a magyarral (ráadásul míg az amerikai himnusz egy lendületes, lelkesítő induló, addig a magyar egy kesergő, szomorú fohász Isten kegyeiért), így nem csoda, hogy az amerikai himnusz jobban megmozgat, mint a magyar. valószínűleg egyre többen lesznek így ezzel.

viszont ha egy kicsit szerteágazóbban megismered amerikát, akkor filmek és könyvek is bőségesen akadnak amerikaiaktól is, amik meglehetős kritikával kezelik mindazt, amit te gondolsz az országról, történelméről és kultúrájáról. nem kell az elszállt összeesküvéselméletekig elmenni, a normalitás keretein belül is nagyon sokan és nagyon sok féle képpen látják amerikát belülről is. messze nem olyan ideális hely, mint a filmek és a média sugallja - persze ettől még sok minden jobban működik, mint nálunk, de ha mi nem csináljuk jobban a saját dolgainkat, akkor nem is fog semmi jobban menni.

2015. máj. 9. 21:05
 16/23 anonim ***** válasza:

Tesóm amerikaőrűlt szerintem egy nagy szar, majd kinövöd.

https://www.youtube.com/watch?v=ShanQwfY-xY

2015. máj. 9. 22:09
 17/23 anonim ***** válasza:

Ámériká iz á námbörrrrr uá'án!

https://www.youtube.com/watch?v=MFCEBWkLwqc

2015. máj. 10. 16:44
 18/23 anonim ***** válasza:

Viccen kivül:

Nem értem azt ,hogy minek kell mást lecseszni AZÉRT , mert más országba akar élni!

Én mondjuk nem költöznék az U.S.A-ba ,de viszont külföldre ,igen!

2015. máj. 10. 16:45
 19/23 anonim ***** válasza:
UI: Az Exotic- Go Go America c. száma EGY NAGY KALAP FOS!
2015. máj. 10. 16:47
 20/23 A kérdező kommentje:
Aj emberek, tudom hogy amerikai történelem tele van jobb napokat megért eseményekkel is (Pear Harbor, stb)
2015. máj. 10. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!