Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Már Húsvétra is szokás ajándék...

Már Húsvétra is szokás ajándékot venni a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Egy cser-bere oldalon olvastam, hogy egy rossz körülmények között élő anyuka játékot kér a 4 éves kislányának, hogy ő is kaphasson ajándékot Húsvétra. Az én koromban nem volt ilyen.
2010. febr. 22. 16:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
közeledek az ötvenhez.... Az én gyerekkoromba a nyuszi hozott tojást , nyulat, bárányt, kiscsirkét persze csokiból ;-P
2010. febr. 22. 16:38
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem volt ilyen, pedig nem vagyok öreg, 24éves. Ha rokonlátogatás volt akkor tőlük kaptunk egy csokinyuszit és ennyi. Szánalmas már ez a sok "kötelező" ajándékozós ünnep. Várom már, hogy bevezessék a március 15-i ajándékozást. Le fogom védetni a "csokipetőfisándort" :D
2010. febr. 22. 16:41
 13/22 A kérdező kommentje:
Hát igen csoki volt nálam is (ez nem ajándék számba ment). De játékok? Engem ez nagyon meglepett.
2010. febr. 22. 16:45
 14/22 anonim ***** válasza:
Én is csak mostanában hallottam erről Nekem is van 3 gyerekem de nálunk nem szokás Igaz hogy én hagyomány romboló vagyok így locsolkodókat sem fogadunk hanem csinálunk valami családi programot (pl :állatkert )
2010. febr. 22. 16:45
 15/22 anonim ***** válasza:
Én most hallok erről először! 27 éves vagyok, nálunk csak a fiúk kaptak csokinyuszit, pénzt, kindertojást meg ilyeneket. A lányok soha. Talán az, aki kicsi volt és volt kisfiú testvére, az is csak azért, hogy ne sírjon. Mi ketten vagyunk lányok, úgyhogy mi soha semmit nem kaptunk. Csak a büdös kölnit a fejünkre...
2010. febr. 22. 16:48
 16/22 anonim ***** válasza:
nem ajándékot szoktak kapni ilyenkor a gyerekek, hanem édességeket,csokikat, meg max apróságokat, éppen, mint mikuláskor...csak itt nem csokimiki van, hanem csokinyuszi,csokibari,csokitojás :D
2010. febr. 22. 16:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Én szoktam plüssnyuszit is adni a nyuszicsomag mellé de mást nem!:)
2010. febr. 22. 16:50
 18/22 anonim ***** válasza:
CSokcuccokat igen, de keresztszülőktől nagyobb ajándékot is kapunk. Ruhát, vagy mondjuk egy kis tinilánynak vmi sminkfelszerelés. Szal nem olyan nagy, de nem is csak egy csoki.
2010. febr. 22. 17:07
 19/22 anonim ***** válasza:
hát nálunk ez nem furcsaság. 30 éves leszek de míg kisgyerekek voltunk mindig kaptunk valami apróságot. és emlékszem az általános iskolai osztálytársaim is kaptak anno, szóval nem csak nálunk volt ez valami hóbort.
2010. febr. 22. 19:49
 20/22 anonim ***** válasza:
20 vagyok. Mi mindig csak csokitojást és csokinyulat kaptunk, meg a pénzt amit összelocsolkodtunk. A lányok meg egy vödör kölnit a fejükre :) Nekem furcsa ez a nagy ajándékozgatás. Errefelé egyáltalán nem volt divat.
2010. febr. 22. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!