Miért terjedt el a zsidókról hogy értenek a pénzhez és kereskedéshez? Más népekről miért nem terjedt el ez?
Sok zsidóra mondják azt,hogy értenek a pénzhez és a kereskedéshez.
De miért pont a zsidók? Mondjuk a lengyelekről vagy spanyolokról például miért nem mondják el ugyanezt?
Valami folytán kialakult a zsidókban ez a képesség,hogy értenek a pénzhez?Nem engedték más pályán érvényesülni őket?
De ehhez mondjuk érzék is kell.
Azért értenek hozzá, mert történelmi okokból sok-sok generáción át ezzel foglalkoztak. (Gondolj bele, ha egy család több generáción át szakácskodik, akkor híres szakácsdinasztia lesz belőle, hiszen felhalmoztak egy csomó tudást és tapasztalatot a sok év alatt.)
Amúgy azon is érdemes elgondolkodnod, ki is az a "zsidó"? Aki tartja a zsidó vallást? Aki Izraelből származik? Vagy?
Ismerek egy zsidó közös képviselőt. Több panelház lakóit rábeszélte az energetikai felújításra. A munkálatokat végző cégekkel összejátszott és jelentős túlszámlázások történtek. Mindezt a lakók, a támogatást végző önkormányzat és a szintén támogatásban részt vevő állam, vagyis az adófizetők fizették meg. Az illető csak egy alkalmazott, de ahhoz képest jelentős vagyont szerzett így.
Persze nevezhetjük ezt is ügyességnek, hozzáértésnek. De azért a mások kárára történő haszonszerzést talán mégsem kellene úgy tekinteni mint valami jó tulajdonságot. Az persze igaz hogy például a brókerbotrányokban köztudott "ügyeskedésekhez" is kell érteni. De nem ártana az emberiség hasznára és nem a kárára hasznosítani a tudást.
Ezek szerint a csóró Magyarok is zsidók, akik az OLX-en árulják tömegével a vackaikat, én is árulok rengeteg holmit, kereskedek, elég jó érzékkel, ezek szerint akkor én is zsidó vagyok? Marhára nem.
Korlátolt apósjelölt zsidózott már le jó párszor, legutóbbinál már megígértem neki, hogy fejbe verem, ha még egyszer megemlíti.
A zsidók jó kereskedők? Ez nagyjából olyan színvonalú mondat, mint pl. a skótok garasoskodók, a franciák meg jók az ágyban.
Ostobaság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!