Milyen a francia népviselet?
Franciaországban van vagy harminc tájegység (ha nem több, most nem számolgatom össze), mindenhol más a népviselet. Élzászban más, mint Langue d'ocban, a Bretagne-i nem hasonlít a provençale-ra, és így tovűbb...
Magyarországon sem lehet összekeverni a kalotaszegit pl. a matyóval, ugye?
Kérdezz konkrétabban, ha valódi segítséget vársz, légy szíves!
Köszönöm a válaszokat! :)
Utolsó: Bocsánat, nem is tudtam. Nem élek magyarba, szóval nem tudom, hogy hol-milyen.
Itt ahol élek, max. annyi eltérés szokott lenni, hogy valakinek zöld, és valakinek piros a felső pántja.
Én sem "Magyarba'" élek, hanem Franciaországban, ezért írtam, amit írtam.
De még mindig nem értem, hogy mire vagy kíváncsi, és hogy mi késztetett a kérdés feltevésére...
A népviselet nem csak tájegységenként változik, de életkor, társadalmi státusz, sőt, még nemek szerint is :)
A vagyoni helyzetet is szinte mindig kifejezi, de sokszor még a foglalkozást is. Na és persze korszakonként is változnak. Egy jómódú mészáros ugyanabban a faluban nem úgy öltözködött a 10. században, mint a 16-ban vagy a 18. században.
Ezek teljesen általánosan elmondhatók minden nemzet népviseleteiről, köztük a magyarról is, meg a franciáról is. Megnézel egy egész estés néptáncműsort, akkor látni fogod, hogy szinte minden tánchoz más viseletben vannak felöltözve a táncosok, pedig lehet hogy egész esete ugyanannak az egy népnek a táncait járják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!