Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen a francia népviselet?

Milyen a francia népviselet?

Figyelt kérdés
Léci, csak olyan írjon, aki biztosra tudja, mert a Google nekem egy csomó hüeséget kiad.
2015. febr. 24. 17:23
 1/7 anonim ***** válasza:
2015. febr. 24. 17:33
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Hüeség be, hüeség ki.
2015. febr. 24. 17:53
 3/7 anonim ***** válasza:

Franciaországban van vagy harminc tájegység (ha nem több, most nem számolgatom össze), mindenhol más a népviselet. Élzászban más, mint Langue d'ocban, a Bretagne-i nem hasonlít a provençale-ra, és így tovűbb...

Magyarországon sem lehet összekeverni a kalotaszegit pl. a matyóval, ugye?

Kérdezz konkrétabban, ha valódi segítséget vársz, légy szíves!

2015. febr. 25. 08:13
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Utolsó: Bocsánat, nem is tudtam. Nem élek magyarba, szóval nem tudom, hogy hol-milyen.

Itt ahol élek, max. annyi eltérés szokott lenni, hogy valakinek zöld, és valakinek piros a felső pántja.

2015. febr. 25. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:

Én sem "Magyarba'" élek, hanem Franciaországban, ezért írtam, amit írtam.

De még mindig nem értem, hogy mire vagy kíváncsi, és hogy mi késztetett a kérdés feltevésére...

2015. febr. 25. 15:45
 6/7 A kérdező kommentje:
A népviseletre voltam kíváncsi, de mindegy. Nem tudtam, hogy több féle is van. És csak szimplán érdekelt.
2015. febr. 25. 18:37
 7/7 anonim ***** válasza:

A népviselet nem csak tájegységenként változik, de életkor, társadalmi státusz, sőt, még nemek szerint is :)

A vagyoni helyzetet is szinte mindig kifejezi, de sokszor még a foglalkozást is. Na és persze korszakonként is változnak. Egy jómódú mészáros ugyanabban a faluban nem úgy öltözködött a 10. században, mint a 16-ban vagy a 18. században.

Ezek teljesen általánosan elmondhatók minden nemzet népviseleteiről, köztük a magyarról is, meg a franciáról is. Megnézel egy egész estés néptáncműsort, akkor látni fogod, hogy szinte minden tánchoz más viseletben vannak felöltözve a táncosok, pedig lehet hogy egész esete ugyanannak az egy népnek a táncait járják.

2015. febr. 25. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!