Miért van kint az erdélyi kapukon vasvilla?
Figyelt kérdés
Most voltunk Magyarremetén, és minden kapun ott volt valamilyen formában egy vasvilla... Volt amin kovácsot vastáblán függött, volt ahová csak rajzolva volt...2008. aug. 18. 21:32
2/4 anonim válasza:
Véletlenül tudom! Az idegenvezetőtől hallottam, hogy valamikor nagyon sok volt a nádtetős ház a faluban és a szérűben meg ott által a kazlak. Azért tették ki a kapura a vasvillát, hogy riasztás esetén NE KELLJEN KERESNI, hanem kéznél legyen. Minden perc számítótt. A vasvillával széllyel-dúrták az égő tetőt, kazlat és könnyebb volt oltani. A vizesvödör jobban kéznél volt, ezért csak a villát tették ki. Remélem, hogy tudtam segíteni.
3/4 anonim válasza:
Azt elfelejtettem megírni, hogy egyes helyeken "jelképesen" tették ki a kapura és azért, mert SAJNOS, bizony ma már ellopnák.
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!!! Sokat segítettél! :-)
2008. dec. 5. 16:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!