Melyek a legtoleránsabb európai népek?
Pedig a magyar valóban az egyik legtoleránsabb népek közé tartozik. Ha csak visszaemlékezünk, trianon előtt rengeteg nemzetiség volt az országban, innen is származik (származott) az akkori tolerancia. Itt megtűrtek németet, horvátot, szerbet, tótot, oláhot, mindent aki tisztességes ember volt, nem volt vele gond és a társadalom javát szolgálta.
Ma viszont az életszínvonal csökkenésével egyre kötözködőbb a nép, és nem is nagyon szeretnek mással kedvesen viselkedni, mert el vannak foglalva a saját gondjaikkal. Ez viszont természetesen betudható annak, hogy nehéz mostanság a megélhetés. Az persze tagadhatatlan, hogy a magyar, az mindig is pártoskodó, egymással veszekedő nép volt, aki soha nem értett egyet a másikkal! :D Ez talán utoljára a honfoglalás után nem volt így, amikor több külföldi forrás is tanúsítja, hogy a magyar harcosok megtagadhatatlannak tartották fejedelmük parancsait és senkinek még csak eszébe sem jutott kötözködni. Ez mindig is így volt a magyaroknál, ők folyton egymással vitáztak, veszekedtek, de amint jött egy erős kezű vezető, egy igazi vezér, aki egybe tartotta a népet, az ország hihetetlen fejlődésnek indult. Gondoljunk csak Attilára, I. Istvánra, Szent Lászlóra, Mátyásra... Sajnos rég volt már ilyen vezetőnk...
Na, visszatérve a lényegre, régi külföldi forrásokban nagyon sokszor szerepel, hogy a magyar milyen toleráns nép. :) Például amikor Nyugaton a cigányok még a városokba falvakba sem tehették be a lábukat (mondjuk nem ok nélkül...) addig Magyarországon már hajócsavarokat, hajódeszkákat gyártottak. A keleti népek is sok tekintetben jól jártak, ha csak arra gondolunk, mennyi nép kapott bebocsátást az országba: kunok, besenyők, jászok, szlávok, románok, szászok stb. És ezek sokszor - külső kényszer nélkül - olvadtak be a lakosságba, holott például a franciáknál hatalmas mészárlások voltak más nemzetiségek között.
Mondjuk sajnos utóbbi időben én is tapasztalom, hogy csökken ez a tolerancia (és itt nem más nemzetiségekre értem. Én is csak olyan nemzetiséggel avgyok toleráns, amely megérdemli) Hanem az, hogy a magyar ember egy másik magyar embertől is egyre elszigetelődik, semmi azonosságtudat nincs bennünk. Régen nem volt így. :( Úgy tűnik a kommunizmus és az utóbbi 20 év teljesen kiirtotta ezt.
Egyébként szerintem most a toleráns népek, azok a Skandinávok, azok közül is a Norvégok, Svédek. De azok szerintem még a Hollandok is szerintem.
szerintem is a magyarok,
japánoknál lemondott az egész kormány ,mert egy tag a 300 ból nem rendelkezett tisztes múlttal...
"A válasz megírásának időpontja: 02-02 20:42"
Te magyar vagy?
Ha nem, akkor ne vedd figyelembe a további szöveget.
Ha viszont igen,akkor miért nem T/1 személyben beszélsz? Talán kényelmesebb "csak" minket szidni, mintha te nem tartoznál közénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!