Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miről lehet felismerni hogy...

Miről lehet felismerni hogy valaki pesti, csupán beszéd alapján?

Figyelt kérdés
2010. jan. 31. 23:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
92%
Magyarország városait vidéknek,a boltot közértnek mondja. Ennyit tudok:D Amugy nem nagyon lehet felismerni szerintem,vannak bunkó pestiek,akikből le lehet szűrni,vannak akikből soha.Én minden hétvégén fentvagyok,nem vettem észre semmit.
2010. febr. 1. 00:11
 2/16 anonim ***** válasza:
91%

Én Hatvanból jöttem fel Pestre, szóval nem vagyok "totál" pesti, de már jó pár éve itt vagyok.

Semmi különöset nem vettem észre, ami megkülönböztetné az echte pestit.

Első:))) most már értem, miért mondja a főbérlőm mindig a férjének: Apukám, menj a közértbe!

Bakker, én meg azt hittem, ez valami itt ragadt csökevény a komcsi időkből...

2010. febr. 1. 00:25
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Pedig de, ez egy Pesten ragadt csökevény a komcsi időkből.

Jellemző még, hogy a személynevek elé határozott névelőt raknak pl.: a Misi, az Eszti, a Kata.

A Barátok köztből ismerős lehet.

2010. febr. 1. 00:31
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Ami nem Budapest az nekik "vidék", a közértet is csak ők használják és Pesten "trafik" is van. :)
2010. febr. 1. 00:45
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Bakker én is azt hittem, hogy milyen idióta begyöpösödött barátom van ezzel a közért dumával. :O

Azt nem tudom, hogy máshol a fiatalok hogy mondják, de itt Pesten eddig minden ismerősöm party-party, partyzunk, partyba megyünk stb. Nem buliba véletlen sem.

2010. febr. 1. 00:57
 6/16 anonim ***** válasza:
86%
Hát, nem tudom, én Pesten születtem, de nem mondom hogy közért! :) A bolt rövidebb! Néha ABC-t is használok :) A party az stimmel, meg mindenféle szleng, de az "vidéken" is egyre gyakrabb. Amúgy szerintem nem lehet megállapítani. Vannak hajdúnánási barátnőim, eleinte volt egy kis tájszólásuk, de amióta Pesten élnek, alig lehet észrevenni, "levetkőzték" őket.
2010. febr. 1. 01:37
 7/16 anonim ***** válasza:
63%
Onnan hogy mindenkit leparasztoz, aki nem pesti :D
2010. febr. 1. 03:58
 8/16 anonim ***** válasza:
78%
Igen,mert második mondatuk végén ott van h b@zd meg! :D
2010. febr. 1. 19:27
 9/16 anonim ***** válasza:
78%
*minden második
2010. febr. 1. 19:28
 10/16 anonim ***** válasza:
5%
Meg se kell szólalnia. A Pestiek büdösek. De ha néger az illető, már nehezebb dönteni. Ők lakhelytől függetlenül is azok.
2010. jún. 27. 16:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!