Van valamilyen lista, gyűjtemény, ahol dicsőséges ünnepeink vannak dátum szerint felsorolva? Vagy tudnátok ti sorolni minél több ilyent?
# Pietrosol
Abszolute nem a személyi kultuszról szól a történet, nagyon félreértettél szerintem. :)
Egész egyszerűen a logika alapján, drága nemzettársam, és az alapján, hogy megnézem ezt is, azt is. :)
Gondolom, te nem élsz abban a tévhitben, hogy ami akadémikus, az jó, ami nem, az meg hülyeség. Akadémikus is mondhat jó dolgokat, nem akadémikus is hülyeségeket, és fordítva. De sajnos az akadémikus alá van rendelve nagyon gyakran az akadémia "véleményének". Amúgy jelen esetben én is azt mondom, hogy semmi bizonyíték nincs arra, hogy azok vérengzések és rombolások lettek volna, mégis sokan úgy állítják be.
A finnugorelmélettel én sem értek egyet, de érdemes letisztázni, hogy az amúgy sem eredet-elmélet, hanem nyelv-eredet elmélet.
#18. Nos ez meg úgy hülyeség, ahogy van. Számtalan dolog mond ellent ennek az elméletnek, ami meg szerintem, (és nálam jóval okosabbak szerint) erőltetett elmélet. Érdekes módon nem Fingáriának hívják Magyarországot sehol, hanem Hungáriának... Az más kérdés, hogy miért erőltetik és kik. De lényeg, hogy erről lehet ezt is, azt is mondani, de mikor előkerülnek a tények, egymással szemben, akkor nincs sokat mit vitázni. Ezért van, hogy amikor az "amatőr történészek" elméleteiről van szó, akkor csak egy-két kiragadott mondatrészt mernek fikázni legjobb esetben is, egészében véletlenül sem (de szívük szerint meg sem említenék a nevüket, mert még a végén elolvassa valaki).
Kérdező!
Félreértettél. A 17. válaszomat # 15. felvetésére írtam, ugyanis válaszából az derült ki, hogy ami akadémikus az igaz, ami nem akadémikus az nem igaz. Ezért írtam példaként Fodor István véleményét, aki akadémikus álláspontot képviselve cáfolja, hogy a kalandozások rablóportyák lettek volna.
Pietrosol,
Ja, elnézést! :) Néztem, hogy valami nem stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!