A cigányok "nem szeretése" csak rasszizmus miatt lehetséges?
Nem tudom hallottatok e már az irish traveler nevű etnikai csoportról, akik nagyjából ugyanolyanok, mint a cigányok, csak éppen írek!
Tehát világos bőrű vörös meg szőke hajú emberek, Írországban élnek, tehát SEMMI közük nincs a cigányokhoz, de valamiért mégis ugyanugy élnek és viselkednek.
Azaz nomád módon élnek, aktuális helyükön fosztogatnak, vonzódnak a fémkereskedelemhez, a lókupeckedéshez. Sok gyerekük van, szeretik a csicsát, boxolnak, stb...
Tehát ha a szomszéd utcában a telep lakosságát kicserélnék ilyenekre, akkor kb ugyanannyira lennék feszkóban, mint egyébként.
És ha mondjuk az irish travelerek nem lennének a szivem csücskei, akkor azért is kapnám a "rászistá" jelzőt?
Pedig nekem az írekkel semmi bajom.
Értitek mire akarok reflektálni?
Mert mondjuk én nem tudom kinek és miért érdeke, hogy a cigányokat faji alapon védjék, miközben az emberek a viselkedésük miatt nem szeretik őket elsősorban.
Rasszizmus az, amikor egy egész népet ítélsz meg, kijelented, hogy ilyenek, meg olyanok.
Ez minden helyzetben baromság és sötétségre utal.
és ha az irish travelekről állitom azt, hogy mind bünözö az rasszizmus?
Nagyon nehéz felfogásuak és korlátoltak vagytok.
A rassz a rasszizmus szóban még mindig a emberfajtát jelenti. A rasszizmus pedig az emberek faji megkülönböztetésén alapuló viszonyulást (ami nem csak negativ lehet persze)
Na most, ha az Irish Travelereket (akiknek még mindig nem olvastál utána) utálom, akkor az rasszizmus? De hát ők irek! Rasszizmus azt jelentené, hogy az íreket utálom, mert az egy rassz. Az Irish Traveler az nem egy rassz, hanem egy közösség, akikre jellemző egyfajta kultura, aminek a része a nomád élet és ebből kifolyólag a beilleszkedés megtagadása és a bünözés meg ilyesmik.
De felesleges ezt fejtegetnem, amig még a kérdést sem olvasod el, csak dobálod befelé a szerény agymosott intellektusodban tárolt konzerv höbörgéséeket, hogy rasszizmus igy meg ugy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!