Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Volt már valaki tanúja annak,...

Volt már valaki tanúja annak, hogy egy esküvőn "nem"-et mondtak?

Figyelt kérdés
Annyira kíváncsi vagyok, hogy hogy néz ki egy ilyen élőben...
2014. okt. 2. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Az esküvő nem meglepetésszerű eljegyzés, hanem egy megtervezett ceremónia. Ha meggondlja magát valamelyik fél, akkor ki se mennek az oltárhoz...
2014. okt. 2. 17:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Ok, de biztos megtörténik azért néhanapján... a pap nem véletlenül kérdezni meg.
2014. okt. 2. 17:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sok esküvőn voltam már, nemet még nem hallottam. Olyan viszont volt, hogy a vőlegény leblokkolt, hiába kérdezgette az anyakönyvvezető, nem tudott semmit sem kinyögni. Az egész násznép torkaszakadtából súgott; Igen, igen! Nagyon vicces volt. :) Aztán persze a menyasszony nagy megkönnyebbülésére csak kibökte.
2014. okt. 2. 18:06
 4/6 Vree ***** válasza:
70%

Ha valaki ilyet meglép, akkor a minimum, hogy egyedül fizetnie kell a szertartás meg az ünnepség költségét...:p

Ahogy első mondta, ez nem egy hirtelen dolog, aki nemet mond, az már a lánykéréskor azt mond vagy amikor szóba kerül a téma, nem húzza a szerencsétlen pár meg mindkét család eszét, amíg megszervezik az egészet.

Ez nem mozi, hanem az élet :D

2014. okt. 2. 18:38
 5/6 Ling-ce ***** válasza:
Az történik ilyenkor, hogy a pap újra felteszi a kérdést. Az első nem után még ő maga is mosolyog a hülye viccen. A második nem után már komolyra veszi a figurát és harmadszor és utoljára teszi fel a kérdést. Ha ismét nemleges a válasz, akkor a szertartásnak vége, és nem adja össze a párt. Ha az egyik jegyes nem szólal meg, és valaki a tömegből fenyegetően rárivall, akkor nyomban vége mindennek, mert itt is kizárt a szabad akarat.
2014. okt. 4. 20:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Én hallotttam már ilyet, ha nem is Magyarországon.

Egy tizenhétéves kislányt hozzá akartak adni a szülei egy idősebb úrhoz, aki elvette volna, holott a lány egy másik fiútól esett - direkt - teherbe, akibe szerelmes is volt.

Persze, pénz és rang forgott kockán.

Nagy botrány volt, mert hatalmas esküvőt rendeztek a szülők, és a lányt bezárták egészen a házasság napjáig, hogy ne tudjon elszökni.

Úgy állt bosszút, hogy az egész násznép és a pap előtt háromszor is elkiabálta, hogy "NEM!"

A pap végül is kiszórta a vendégsereget, egyedül beszélt a kislánnyal, és mikor megtudta a kényszerházasság okát és módját, jelentette az esetet a gyámhatóságnál.

Nem mondom, jó nagy cirkusz volt...

2014. okt. 5. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!