Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Melyik országnak van szomoru...

Melyik országnak van szomoru himnusza a magyaron kivul?

Figyelt kérdés
2014. márc. 23. 15:02
 1/9 anonim ***** válasza:
25%
Izraeli.
2014. márc. 23. 15:33
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Tekintettel, hogy a szövegét nem valószínű, hogy mindenki érti az összes külföldi himnusznak igy elég nehézkes az összehasonlítás, dallam alapjáűn persze lehet, de az mégsem annyira mérvadfo mint a szöveg.
2014. márc. 24. 02:36
 3/9 anonim válasza:
84%
Meglátásom alapján a magyar Himnusz nem szomorú, hanem magasztos. A szomorú dallamon, szövegen sírni szoktak, viszont, ha a magyar Himnuszt hallgatod, akkor "futkározik a hideg" a testeden. Ez az érzés a magasztosság, a pátosz, a hazaszeretet. Semmi köze a szomorúsághoz! Az tény, hogy nem induló jellegű a Himnuszunk, mint sok más országé (Franciaország, USA, stb), de ettől nem lesz szomorú!
2014. márc. 27. 10:57
 4/9 anonim ***** válasza:
69%
A legtöbb embernek a szomorkás esik le róla...
2014. márc. 28. 00:10
 5/9 anonim ***** válasza:
62%

Pesszimista...Ha rajtam múlna,tuti nem ez lenne a Himnusz,mondjuk ez tükrözi igazán a magyarok nagyrészét,mivel nagyon pesszimisták vagyunk(persze nem ok nélkül,de szerintem ez nem jó hogy a himnuszunkon is látszik.Jobbszeretem a vidámabb,ünnepélyesebb és nem siránkózós himnuszokat,mint pl USA.

Rajtam egyéként nem futkos átt semmilyen hideg,amit az egyik válaszoló említett,max az unalom...

Gondolom most lesz egy pár ember aki hátbatámad,de nemkem ez a véleményem,egyszóval szar.

Válszt adni a kérdésre sajnos nem tudok://

2014. ápr. 2. 19:04
 6/9 anonim ***** válasza:
73%
Csak kimondtad a lényeget, aki emiatt leszavaz, annak legyen meg az örömöe, de sajnos ez van.
2014. ápr. 3. 02:05
 7/9 anonim válasza:
69%

Nehéz válaszolni, mert ahhoz a szövegeket is ismerni kellene.

De amúgy igazat adok annak aki leszólta a magyar himnuszt. Nincs benne semmi, ami himnusznak betudható lenne. Csupa pesszimizmus, önsajnálat. Semmi optimizmus. A himnuszt nem én választottam, nem én írtam. Ha ma választási lehetőségként felmerülne hogy másik himnusz kell Magyarországnak, tuti le lenne cserélve.

Nekem sem futkos semmilyen hideg a hátamon, inkább idegbajt kapok tőle, s egyáltalán nem vagyok büszke a himnuszunkra.

2014. ápr. 3. 10:42
 8/9 anonim ***** válasza:
68%

"Árpád hõs magzatjai felvirágozának." - Mi a fene ebben a pesszimista? Örülök, hogy különbözik a magyar himnusz a többi országétól, mint ahogy különbözik többek között a nyelvünk is, a magyarnak valahogy más érzékenysége van.

A zene, ahogy a gong néha odaver, például "Bal sors"-nál hát az még a legkevésbé hazafit is tartásra kényszeríti - engem is, pedig a magyarság nekem inkább csak az anyanyelvet jelenti, mintsem az államiasságot, országhatárokat és miegymást.

A lényeg azt hiszem, hogy szomorúnak és pesszimistának mondani a himnuszt szerintem felszínesség.

2014. ápr. 17. 13:41
 9/9 anonim ***** válasza:

""Árpád hõs magzatjai felvirágozának." - Mi a fene ebben a pesszimista?"

Olvasd az egészet és próbáld értelmezni. 8 verszak a himnusz. Ebből, amit írtál abban a két versszakban van, ami tömören összefoglalja, hogy a kezdet kezdetén jól mentek a dolgok. Na de azon kívül van 6 versszak, ami "halálhörgés, siralom" és "szánd meg isten a magyart" mert úgy lecsúsztunk a lejtőn mivel utálsz minket, hogy az már csak szánalomra érdemes, mi sose kapaszkodunk fel önerőből, úgyhogy sajnálj már minket.

2014. jún. 20. 22:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!