Miért vesszük át a más államok szokásait és a sajátunkat hanyagoljuk pl. Valentin nap és a húsvéti locsolkodás ami már ciki, ez milyen politika?
Figyelt kérdés
2014. febr. 14. 15:00
11/18 anonim válasza:
A húsvéti locsolkodás sem olyan mint 50-100 éve. Vidéken ahol még űzik ott is drága csokitojásra meg pénzre megy a dolog. Ebből a szempontból ugyanolyan káros mint a valentin nap. Utibbiról meg annyithog 99%ban a nők hülyesége mert ők követelik ki maguknak. Ha férfiakon múlna nem létezne, de pl én már az elején megmondtam hogy ilyen bugyuta agymosott marhaságokat nem ünneplek mint valentin nap karácsony és társai.
12/18 anonim válasza:
Ez az egyetlen honfoglalás óta őrzött hagyományunk.
13/18 anonim válasza:
A Valentin nap, az nem politika önmagában. Aza amerikai seggnyalás, az már politika és ez az!
14/18 anonim válasza:
Mit foglalkozol vele? A karácsonykor fenyőállítás német szokás, A Valentin nap meg nem amerikai ünnep, Bálint a szerelmesek védőszentje, rohadtul régóta ünneplik. Locsolkodni pedig még most is szoktak itt vidéken a fiatalok.
15/18 anonim válasza:
Meg talán az is közrejátszik, hogy 2014 van.... régen megvoltak az adott tájaknak a szokásai, és körülbelül nem is tudtak róla mi zajlik a világ másik felén, így nem is volt lehetőség a szokások átvételére.
Emellett régen sokkal kevésbé volt jelen az anyagi tényező, nem az volt mindnek az " alapja ", ma arról szól az egész, hogy ünnepek=kötelező bevásárlás, rokonok vendégelése, ajándékok vásárlása. Régen nem ez volt a fő szempont.
16/18 freedii válasza:
A hálaadásról ahogy látom fogalmatok sincs. Az első hálaadás 1621-ben volt, amikor az első Európából érkezett, tudatlan telepesek megköszönték /hálaadás/ egy indián törzsnek, hogy azok megtanították nekik a vadászat, halászat, földművelés alapjait, s addig etették őket. Jól meghálálták, több tízmillió indiánt irtottak ki.A legnagyobb holokauszt ez volt.
17/18 anonim válasza:
Talán azért nincs fogalmuk róla az emberek 90%-nak, mert nem ránk tartozik, megnézném, amerikában fújnak.e minden európai ünnepet kívülről, hogy mi az alapja és a többi.
18/18 anonim válasza:
" hálaadásról ahogy látom fogalmatok sincs"
Imserem, de nem tudom feltűnt-e a különböző amúgy lokális ünnepek globális szintű átértékeléséről, illetve a helyi normákba való adaptálódásáról beszéltem. A halloween sem ugyanaz itthon és az usában, mint ahogyan a karácsony sem az mint régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!