Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mit tudtok erről a japán...

Mit tudtok erről a japán hagyományról?

Figyelt kérdés

Van egy japán legenda, hogy ha valaki hajtogat 1000 darut annak teljesül a kívánsága.

Ill. ugyanezen okból a japánok újév napján 1000 daruval díszítik az ajtót.

Kipróbáltátok, működik?

2009. dec. 4. 18:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
De hülye vagyok, azt hittem, úgy hajtogatni, hogy 1000-szer elmondom:D De most leesett.
2009. dec. 25. 22:39
 12/13 anonim ***** válasza:

még nem próbáltam ki, de ezt találtam róla:

"A daru a béke szimbóluma. Ezt a megtisztelő címet pedig a Sadako Sasakinak köszönheti. Sadako 2 éves volt, mikor Hirosimára dobták az atombombát. A kislány túlélte, azonban 10 évvel később diagnosztizálták nála a leukémiát. Mikor kórházba került, egyik barátja mesélt neki a 1000 origami daru legendájáról. Miszerint aki meghajtogatja, az kívánhat valamit és az teljesül. Sadako 12 évesen bekövetkezett haláláig 1000-nél is több darut hajtogatott. A szobron olvasható a kívánsága is:

,, VILÁGBÉKE ’’

"

2010. nov. 7. 15:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Pont erről írok cikket egy újságnak :D
2013. máj. 7. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!