Az amerikaiak miért akartak mindenkivel szembe menni? Kitalálják a fárenheitet a mérföldet, inchet, yardot és a tengeri csomót? Kinek hiszik magukat?
MIÉRT?
Miért nem volt nekik jó mint mindenhol(lehet van 1-2 ország ahol nem) de a kilométer/celsius/cm van???
Rohadtul elegem van, mikor írnak valamit, kommentet, vagy feliratként egy filmben és nem celsius fokot mondanak, hanem 55 farenheitet... Most mi a fenének kellett ezt csinálniuk?
Meg akarták mutatni, hogy ők nem követnek másokat mi?
Azt hiszik ők az istenek mi?
"Kitalálják a fárenheitet a mérföldet, inchet, yardot és a tengeri csomót?"
Egyiket sem a jenkik találták ki. A fahrenheitet egy német fizikus és ráadásul sokkal praktikusabb lenne a használata mint a celsiusnak. Mérföldet kb ezer félét használnak és használtak is, magyar mérföld is van. A csomót meg hajózásnál használják a világon mindenhol.
Arra még nem gondoltál, hogy meg kellene tanulnod átváltani ezeket?
Egyébként nem csak ők használnak más mennyiségeket, pl. arasz, hüvelyk, akó, hold...
Az egész nem úgy kezdődött, hogy a világon volt egyféle mértékrendszer, aztán az amcsik kitalálták, hogy hehe, toljunk ki mindenkivel, nekünk legyen más.
Náluk ez alakult ki, nálunk meg más (kisarasz, nagyarasz, láb, öl, stb.... később tértünk át mi is az SI mértékegységre). Ők meg nagy területen nagy számban használják a sajátjukat, miért ne gondolhatnák azt, hogy miért változtassanak, aki meg akarja érteni, az váltsa át...
A Farenheit semmivel sem praktikusabb, mint a Celsius. A tudományos területeken a Kelvin a sztenderd. Minden számítás Kelvinben van megadva és így jönnek ki kerek egész átváltások. A Celsius sok esetben csereszabatos a Kelvinnel, ugyanis csak egy konstans eltolódás van benne. A Farenheit használatával úgyabb "állandók" bevezetése lenne szükséges, a F/K átváltáshoz.
#7 A liter azért nem probléma, mivel teljesen egyenértékű a köbdeciméterrel.
"A Farenheit semmivel sem praktikusabb, mint a Celsius. A tudományos területeken a Kelvin a sztenderd. "
Bocs, megkeveredtem, igazad van, régen voltam én már fizika órán :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!