Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Milyen ünnepek vannak a...

Milyen ünnepek vannak a németeknél, amik itt nincsenek, ill. mik vannak itt, amik ott nincsenek? Mik vannak mindkét helyen?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy karácsony, húsvét, szülinap, mikulás, pünkösd az ott is van, meg szerintem szilveszter is. A névnapot azt hiszem nem ünneplik, mint mi. Nyilvánvalóan ott nem ünnepnap okt. 23. vagy márc. 15. meg a hasonlók, de gondolom mondjuk Németország egyesítésének napja ünnep. Ki tud még valami ünnepet? Mit?
2013. okt. 25. 20:06
 1/6 anonim ***** válasza:
2013. okt. 25. 20:41
 2/6 A kérdező kommentje:
De ez az összes? Náluk is van pl. farsang meg ilyenek. Érdekelnének azok is, amik nem ilyen hivatalosak. Valentin nap, anyák napja stb. Náluk is vannak ilyenek, nem? Náluk is szokás a szilvesztert nagy bulizással ünnepelni?
2013. okt. 25. 21:06
 3/6 mustafa33 ***** válasza:

Miért nem ünnepelnék a névnapot? Ma van Armand, Wigand, Witta és Josephine napja, holnap Wolfhardt.

Az angolszászok nem ünneplik. Még az íreknek is van, meg a svédeknek.

2013. okt. 26. 20:01
 4/6 A kérdező kommentje:

Nekik is ott vannak a nevek a naptárban, minden nap van valamilyen névnap, de ünneplik úgy, mint itt. Nem kap valaki névnapja alkalmából tortát vagy ajándékot, még azt is ritkán mondják, hogy boldog névnapot.

Nem mernék megesküdni, hogy ez így van, de nekem ezt mondták egyszer.

2013. okt. 26. 20:06
 5/6 A kérdező kommentje:
Bocs, javítás: ...de NEM ünneplik úgy, mint itt.
2013. okt. 26. 20:07
 6/6 anonim ***** válasza:
lehet társítva van az év napjaihoz név is, de attól még nem ünneplik. sőt, a legtöbb ember azt sem tudja, mikor van névnapja:) én is furának találom, itt vagyok köztük...mi sem ajándékoztunk mondjuk, de azért köszöntöttünk. a mikulásból kisebb cécót csapnak mint nálunk.
2013. nov. 14. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!