Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A mostani Halloween divattal,...

A mostani Halloween divattal, idővel teljesen el fog tűnni a Halottak napja kegyeletteljes, kissé borongós hangulata?

Figyelt kérdés

2013. okt. 23. 13:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Remélem mindkettő eltűnik...
2013. okt. 23. 19:19
 12/18 anonim ***** válasza:
89%
Amíg az ember nem veszít el senkit, addig nem érzi át hiába erőlteted a kezébe a mécsest. Nekünk is mindig ki kellett menni gyerekként anyáékkal a temetőbe meg gyertyát gyújtani, és én mindig nagyon rühelltem az egészet, mert akiknek a sírját meglátogattuk, azokra én nem emlékezhettem. Ezért az egész nyűg volt nekem, miközben a velem egykorú gyerekek halloween-ezhettek és én irigyeltem őket. Szerintem a gyerekeknek jobb a halloween, mert azt még jobban értékelik és ha felnőnek, akkor már nem a jelmez partira fognak vágyni, mert ez így természetes. Szerintem egyiknek sem kell eltűnnie.
2013. okt. 23. 19:33
 13/18 anonim ***** válasza:
Most mitől vagy annyira meglepve? Akinek nincs önálló gondolata, másokat majmol. Ősrégi szabály. Ezt használják ki a divatdiktátorok is, csak finomabb formát adnak neki.
2013. okt. 24. 12:58
 14/18 anonim ***** válasza:
#12-es, elhiszem, de feltehetően a szüleid rosszul csinálták. Nekem nem volt nyűg, az élet természetes része volt. Talán ezért nem vágyom más kultúrák szertartásaira. Tudom élvezni, vagy értékelni a magunkét is. De persze az isteni marketing...
2013. okt. 24. 13:02
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Szép szokás Magyarországon, hogy az emberek távolra is elutaznak elhunyt szeretteikhez ezen a napon. Nekem közhelyes, ha valaki azt mondja, bármikor tud emlékezni, gondolni valakire, ünnepelni, minek ehhez nap. Pedig a szülinapot és az évfordulókat is bizonyos napokon ünnepeljük. Nem mondjuk valaki szülinapján, hogy ja, minek ünnepeljünk ma, hiszen én téged minden nap ugyanúgy szeretlek és máskor is szoktam rád gondolni, meg ajándékot is szoktam neked adni... Halottak napja a halottaké, amikor tényleg messzebbre is elutazunk, ha tudunk. Egyébként viszont a virágosoknak, piacosoknak, mécsesárusoknak vagy a tömegközlekedési vállalatoknak a halottak napja is üzlet... A gyertyák a síron pedig azt is jelentik, hogy arra a halottra gondolt valaki. Emlékszem, hogy amikor gyerekkoromban nagymamám urnasírját látogattuk, akkor a mellette lévő urnán soha egy évben sem égett gyertya és nem volt friss virág, pedig egy iker kisfiúpár volt ott. MÉG AZNAP SEM kereste fel őket senki. Kegyetlennek éreztem.
2013. okt. 30. 23:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Jót írt a 15-ös. Tényleg, a szülinapot, névnapot is csak akkor ünnepeljük. Mégsem tartják sokan rossznak, mint itt fordított esetben a halottak napját, hogy csak akkor emlékezik meg az ember a halott szerettéről. Hiszen emlékezünk az év több napján is, többször is kimegyünk a temetőbe, de ilyenkor kicsit más, kicsit talán meghittem. Talán mintha az emberek is kicsit jobbak lennének ilyenkor. Igazából azt kéne a gyerekeknek megtanítani, hogy mi a Halloween és mi a Halottak napja. Igazából nem baj ha mindkettőt tudják, sőt!
2013. nov. 1. 14:19
 17/18 ukmukfuk87 válasza:
Remélem eltűnik. Semmi értelme az egésznek, csak a nyugdíjasok rongyrázása, a ki vesz drágább mécsest verseny.
2014. okt. 26. 18:10
 18/18 ukmukfuk87 válasza:
A kérdező említette hogy a halottak napjáról szó sem esik az oviban. Hát azt nagyon remélem is!!!
2014. okt. 26. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!