Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Amerikának melyek a nemzeti...

Amerikának melyek a nemzeti ételei? És más országoknak?

Figyelt kérdés
2009. nov. 6. 15:16
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%
Az elméleted ott hibázik, hogy Olaszországban már akkoris volt pizza, mikor Amerikát még csak fel sem fedezték.
2009. nov. 6. 20:30
 12/24 anonim ***** válasza:
0%

Jajj, ez nem az én elméletem! Asszed a pizza kialakulásáról szoktam gondolkozni itthon unalmamban? :D Amúgy én ezt hallottam, persze nem tudom 100%-ig, hogy így van-e. De nekem azért furcsa lenne, mert majdnem minden, az alap nápolyi pizzákon használt zöldség amerikai eredetű. Szal nem hiszem h az olaszok találták volna fel, maximum valami pizzaszerű tésztájuk lehetett előtte.

De ezen nem fogok ölre menni senkivel ^^

2009. nov. 6. 20:36
 13/24 anonim ***** válasza:

A hamburger sem amerikai:D

Hamburgról lett elnevezve.

2009. nov. 6. 23:43
 14/24 anonim válasza:
70%

mézes sonka karácsonykor

mogyoróvaj

2009. nov. 8. 00:25
 15/24 anonim válasza:
steak
2009. nov. 8. 00:25
 16/24 anonim válasza:
76%
Spanyolországnak például az úgy nevezett: "PAELLA" a tipikus ételük.
2009. nov. 11. 15:07
 17/24 anonim válasza:
70%

Van egy csomó amit magyarra is nehéz lenne forditani, de jellemző, hogy különböző kultúrák hatása fellelhető benne, hiszen az USA lakosságának nagy része bevándorló (volt)...

Emellett attól is nagyban függ, hogy milyen régióját vizsgáljuk az USA-nak, hiszen nyilván az óceánpartján más alapanyagokat tudnak frissen beszerezni, mint mondjuk az ország közepén.

[link]

2009. nov. 13. 01:59
 18/24 Domovoy válasza:
talán a mályvacukor is, meg a juharszirup? :D
2009. nov. 15. 13:57
 19/24 anonim ***** válasza:
Mindent "összelopkodtak" szerintem a bennszülöttektől, meg ami csak ott volt eredetileg azt hiszem kukorica, paradicsom, chilli stb. az tőlük/általuk importálta Európa is(spanyolok talán méginkább).
2009. nov. 15. 14:06
 20/24 anonim válasza:
marshmallow, szendvics, muffin, juharszirupos palacsinta, és szerintem még a ketchup és a majonéz is az.
2009. nov. 17. 00:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!