Miért van ez nállunk magyaroknál?
Azt veszem észre hogy mink magyarok nem igazán vagyunk összetartóak. Sok ember inkább keresztbe tesz a másiknak,majd jót röhög a markában. De azt nem veszi észre hogy ezzel sokszor magának is rosszat tesz.
ti mit gondoltok erről?
Elsősorban azt hogy olyan kifejezés nincs hogy "mink magyarok".
Másodsorban azt hogy rossz társaságban mozogsz, nem mindenki ilyen.
Deggial, egy kicsit vitatkoznek azzal amit irtal. Had mondjak ra peldat is.
Az arab orszagokban pl a nok nem dolgoznak, ez a tarsadalmukban elfogadott.
Tehat ha te egy nyugat-europai varosban keresel munkaerot akkor szerinted az arab nok fognak hatekonyabban dolgozni vagy az europaiak? Ez igaz sokminden masra is, kulturalis kulonbsegek vannak es ez meg is latszik sokmindenhol.
Nállunk, mink. Ezek így nem helyesek. Nálunk, mi, ez a helyes alak.
De ha kijavítom, akkor máris jönnek a támadások, hogy "mé', úgy nem értetted köcsög?" Ez is egy jó példája annak, amiről írsz. Miközben csak segítek vele.
Másrészt Digóval egyetértek, lehet, hogy nem "nemzeti tulajdonság" a jó szó, de megteszi.
Kamionosként járom Európát, és elég jelentős különbségek vannak a nemzetek között.
És én is csak azt tudom mondani, amit a kérdező, hogy magyar sajátosság a "megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is". Ilyet máshol nem tapasztaltam. Hogy ez honnan ered, szerintem senki sem tudja.
Nagyon is helyesen írtad Kérdező, a "mink" személyes névmás igenis helyes, mert tájnyelvi szó, az pedig nem számít nyelvtani hibának.
A kérdésedre térve: Sajnos valóban, a magyarok nem összetartóak. Én ennek okait a következőkben látom:
-az első a globalizáció, és ez a fene nagy modernség. A szocializmus alatt és utána is teljesen átmosták az emberek agyát, megváltoztatták az értékrendjüket. Olyan gondolkodást adtak, mellyel elérték azt, hogy bármi, ami magyaros, az "ciki"-nek számítson. Általános iskolai nemzeti ünnepeken a gyerekek nagy része szánalmasnak tartja az ünnepeket, mivel semmi nemzeti érzelem nincs bennük.
-Másodsorban a hatalom az oka. Ha valaki bármilyen magyaros dolgot tesz, rögtön ráfogják, hogy gárdista meg rasszista. Egy párt van, amelyik a magyarság dolgait támogatni, de azt a pártot a többi próbálja elnyomni, és rasszistának beállítani.
A következtetés: mivel mindent kiírtottak az emberekből, ami egy közös dolog lenne a magyarság terén, ezért nincs ami összekösse a magyarokat.
Szerintem erre a kultúra is rányomja a bélyegét és ugyanúgy működik nemzeteknél mint embereknél.
A fenti példánál pl mit mond a cégvezető? "Nem veszek fel arabot mert lusta." Holott a lustaság is emberi tulajdonság, lehet hogy az európai munkamoráloz lustának tűnik, de Kairóban meg ez a normális hogy megaludhat a tej a szájában meló közben.
A magyar embert sokáig és sokan elnyomták, nekünk nem volt nyugati csilli-villi autónk, nem mehettünk luxusnyaralni nyugatra, nem élhettünk szabadon mint a nyugati nemzetek. Ez irigységet szül és belenevelik a fiatalokba is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!