Miért utálnak minket Magyarokat a Románok és a Szlovákok?
A tótok és az oláhok soha nem szerették a magyarokat. Trianon előtt azért nem, mert még ott is elnyomták őket a magyarok, ahol nem a magyarok voltak többségben. Trianon után úgy érezték, hogy változott a felállás. Most ők az urak, és "visszaadhatják" a kölcsönt a magyaroknak.
Amikor a II. VH-ban visszafoglaltuk ezeket a területeket, a magyarok sem "szerették" őket.
A szocializmus alatt mérséklődött a helyzet. Nem volt ennyi ellentét a magyarok és a szlovákok között. Romániában viszont igen. De ott a románoknak sem volt jó sorsuk.
A rendszerváltás óta viszont a mai napig is kölcsönös a gyűlölködés. Egyes pártok még szítják is í gyűlöletet.
Amit én hallottam változatokat:
- állítólag a honfoglalás idején nemcsak a vereckei hágón keresztül jöttünk, hanem dél-kelet felől is. A mai Erdély területén ott maradtak közülünk "páran" elfoglalva azt a korábban már ott élt románoktól. Ők azért haragszanak ránk.
- ugyanekkor a szlovákok részéről "állítólag" a Szvatopluk királyuk egy fehér lovat kért annak fejében, hogy a saját területük egy részét átengedi nekünk. Azt mondják, innét ered a mondás: "Országomat egy lóért!"
A szlovákok szerint Szvatopluk király ezt nem így értette, Árpád viszont igen, így szépen elfoglaltuk azt a részt (is)!
Azóta is haragszik ránk mindkét nép, nemzet! Hogy mi az igazság? Szerintem az életben sem fogjuk megtudni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!