Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miert olyan butak a nyugat...

Miert olyan butak a nyugat europaiak?

Figyelt kérdés
Tisztelet a kivetelnek,de az nagyon ritka, sok europai orszagban jartam ,de olyan butuskanak talalom az atlagembereket, hihetetlen egyszeru dolgokat keptelenek megerteni, amit meg egy roman, vagy lengyel birkapasztor is kepes!

2013. aug. 28. 11:42
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
66%

Tökéletesen igazat adok neked. Tényleg buták..Én főleg amerikai és angol tapasztalatokon tudom igazolni. Hogy miért? mert csak a legminimálisabb dolgokat tanulják meg. Nincs szükségük tudásra. Mi Angliában élünk, és a fiam ide jár iskolába. Egyszerűen döbbenet amikor meséli hogy milyen az iskolai rendszer. Fogalmuk sincs sok mindenről. A munkahelyemen olyan dolgokat csinálnak a "feljebbvalók" hogy csak lesek..Amikor megemlítem nekik hogy ezt így is lehetne, elhessegetik hogy ez nem jó megoldás.. Majd 2 nap múlva mégis úgy csinálják ahogy mondtam, de úgy adják elő mintha az ő fejükből pattant volna ki..A legdurvább az amikor a magyarhoz mennek oda a született angolok, hogy segítsek már kitölteni egy nyomtatványt, mert nem tud helyesen írni..

A tanulásról egy példa:

A fiam érettségi előtt állt:

Míg otthon egy magyar diáknak legalább 5 tantárgyból kell kötelezően érettségiznie, és emellett + tantárgyak is voltak amik kellettek az iskolai tanév idején, addig a fiamék összesen 3 tantárgyat tanultak egész évben. Annyiból érettségiznek is. Ha felveszi a többi tantárgyat akkor tanulja, ha nem veszi fel, akkor nem tanulja. A fiam felvette a fizikát (mert érdekelte) mindössze 4-en jártak fizika órára..A többieket nem érdekelte...

Matek az kötelező. De soha nem tanulnak olyat hogy sinus cosinus tangens cotangens...vagy 2 ismeretlenes egyenlet..

Ilyenről fogalmuk sincs. A magyar diák ezért is megszenved..

Történelmet csak az alaptörténelmet tanulják. Ha tovább akarja tanulni többet tud, ha nem akkor marad az alapismeret. Ezért nincsenek képben bizonyos dolgokkal.

Amerikai barátaim hasonlóképpen kevés tudást követeltek maguknak..

2013. aug. 28. 12:04
 2/25 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is igy van és minket néznek le!
2013. aug. 28. 12:10
 3/25 anonim ***** válasza:
56%
Igaz hogy buták, de lassan már a magyar fiatalok is elérik azt a butasági szintet ami nyugaton van.. Elég csak itt olvasni a gyakorin a sok ökörségeket...Sajnos már itthon is egyre kevésbé számít az intelligencia, és a tudás birtoklása..
2013. aug. 28. 12:10
 4/25 anonim ***** válasza:
74%

Senkit nem akarok védeni, de én jártam fizika órára, tanultam matekot is, de soha az életben nem volt még szükségem pl. a tangens használatára. Nem is érdekelt már akkor sem, nem is értettem, tehát teljesen fölöslegesen tanították. Akit érdekel, az persze, tanulja.

Tehát ebből a szempontból nem tartom hülyeségnek, hogy nem kell mindenkinek mindent megtanítani, aminek később úgysem veszi hasznát.

Kérdező, konkrétan mire gondolsz? Mondj 1-2 példát. Én Németországban élek, de nem úgy vettem észre, hogy itt a nagy többség buta.

2013. aug. 28. 12:15
 5/25 anonim ***** válasza:
34%

Ez a jóléti társadalom hozadéka. Nekik kicsit túlozva, de csak születni volt nehéz, a jólétben semmiért nem kellett megküzdeniük, készen kaptak mindent, szülők/állam bácsi segítségével. Nekünk kelet-európaiaknak jobban használni kell az eszünket, találékonyságunkat, sokszor ki kell/kellett játszani a rendszert ha érvényesülni akartunk, sokkal nehezebb itt 1-ről a 2-re jutni és ezalatt rengeteget tanul az ember.

Nekem van egy jó sztorim is ezzel kapcs. ban.

A londoni munkahelyemen bejött 7-8 kisiskolás gyerek a mosdóba, majd kezet akartak mosni és a kezüket a csap alá tették és úgy álltak várva hogy elkezdjen folyni a víz. Azt hitték ugyanis hogy szenzoros a csap és fogalmuk nem volt hogy kell kézzel kinyitni a csapot, meg kellett mutatni nekik.

Van is egy nagyon jó cikk erről, ajánlom mindenkinek:

[link]

2013. aug. 28. 12:16
 6/25 anonim ***** válasza:
34%
Tanulatlanok, hülyék, mégse nyomorog az ország fele. Mi meg arra verjük magunkat, hogy a gyerekeinket majd felveszik szalag mellé egy gyárba 80ezerért az értékes érettségiével. Ha szerencséje van...
2013. aug. 28. 12:18
 7/25 anonim ***** válasza:
71%

"Senkit nem akarok védeni, de én jártam fizika órára, tanultam matekot is, de soha az életben nem volt még szükségem pl. a tangens használatára."

Itt nem is az a lényeg hanem a matek fejleszti a probléma megoldó képességed a tangens-cotangens számoláson keresztül is.

2013. aug. 28. 12:24
 8/25 anonim ***** válasza:
70%

Az angoloknál tényleg azt tapasztaltam, hogy igen butuskák.

A németek, olaszok, hollandok már jobban tisztában vannak a dolgokkal.

2013. aug. 28. 13:20
 9/25 anonim ***** válasza:
És mégis jobban élnek.
2013. aug. 28. 13:48
 10/25 anonim ***** válasza:
83%

"És mégis jobban élnek."

Ahogy Magyarországon is sokan vannak akik jól élnek, nincs semmi gondjuk. Nyugaton is vannak akik jól élnek és vannak akik segélyért állnak sorban a hivatal előtt. Otthon is vannak akiknek bejárónőjük van (volt is a gyakorin egy kérdés hogy kinek van bejárónője, és sok válasz volt hogy nekik van) ahogy kint is élnek hajléktalanok..

Digohoz hasonlóan én is láttam "érdekes angolokat"

PL: a bank automatánál. A csajszi a bankkártyáját teljes erejéből akarta abba a nyílásba gyömöszölni ahonnan a nyugta jön ki. Egy darabig magamban nevettem, majd kedvesen szóltam neki, hogy bocsika, de rossz helyre akarod a kártyát dugni. Mi volt a válasz? Higgye el, nem először használom a kártyámat és pontosan tudom hova kell dugni... és továbbra is csak gyömöszölte a rossz nyílásba.. Kivártam, és kapaszkodjatok meg.. Begyömöszölte! Majd elkezdett hisztizni hogy a kártya se ki se be.. totál beragadt..

De volt más eset is.. Tegnap vásároltam. A pénztárnál fizettem és a pénztárgép amikor a pénztáros beütötte hogy mennyi pénzt adtam, rögtön kiszámolta hogy mennyi jár vissza. A pénztárosnak még számolni sem kellett, csak a visszajáró pénzt kellett visszaadnia. 20 fontossal fizettem, és 5.76 GBP járt vissza.. Képtelen volt visszaadni, mint aki nem ismeri a saját pénzüket.. A végén annyira belegabalyodott a pennykbe, hogy visszaadta a 20 fontot hogy nem -e tudnék inkább pont annyit fizetni amennyit kell.. Na itt már mérges voltam, és mondtam neki miből mennyit adjon. Kételkedett. Kértem adjon egy papírt és ceruzát, és szájbarágósan leírom, lerajzolom neki hogy miképpen kell 20 fontból 14 font 24 pennyt kivonni..

Hát mit csinált az asszonyság?? Hívta a menedzsert..:)

Oké, hogy valaki nem érti a cosinus fogalmát.. de hogy kivonni sem tud?????

2013. aug. 28. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!