Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Van abban igazság, hogy a...

Van abban igazság, hogy a cigányasszonyok megérzik, észreveszik, ha valakiben van cigány vér?

Figyelt kérdés
Egyik dédnagyanyám cigányasszony volt. Nem ismertem Őt, de elmondás alapján tipikus hagyományőrző nagyszoknyás. A férje, azaz a dédapám már nem. Azági nagyszülőmről abszolút nem lehet megmondani, hogy cigány, apámról ugyanígy nem. Anyám családjában tudtommal nincs cigány, ő nagyon fehér, szőke. Rajtam sem látszik, hogy "van valami", bár nagyon sötét - majdnem fekete - a hajam, sötét a szemem, de a bőröm hófehér, nem cigányosak szerintem a vonásaim sem, nem is öltözködöm úgy. Soha senki nem kérdezett rá, tett utalást, hogy esetleg van-e bennem cigány vér. Mostanában több vásárban jártam, ahol sok-sok cigányasszony árus volt meg román is, és több odajött, hogy milyen szép cigánylány vagyok, egymás között beszéltek cigányul, de azt ugye nem értettem... Ez hogy lehet? :S
2013. júl. 20. 23:58
1 2
 11/15 anonim válasza:
95%
Igen, de nem csak az asszonyok, hanem minden cigány radara bejelez ilyenkor.A félvéreket nem szeretik az echte cigányok, de azonnal felismerik, amúgy ne tévesszen meg soha a szőke haj, kék szem, mert leketárban - kolompárban - van ilyen, csak a bőrük barna, de a félvéreknek hófehér, de nagyon erős állkapcsuk van általában, a nőknek is.
2013. júl. 22. 16:45
 12/15 mustafa33 ***** válasza:
Nono, a gömöri oláhcigányok bőre fehér. És sok vörösszőke is van köztük. Csak az arcvonások és a tipikus "kövérség" árulja el őket meg a beszéd, a hanghordozás.
2013. júl. 23. 21:16
 13/15 anonim válasza:

"Van abban igazság, hogy a cigányasszonyok megérzik, észreveszik, ha valakiben van cigány vér?"

Én még cigányasszony se vagyok, mégis kiszagolom, ha valaki a környezetemben cigányember.

2014. jún. 26. 23:04
 14/15 anonim ***** válasza:
Ők ezt megérzik. Főleg a beások. A cigányoknak rengeteg fajtája van.
2014. júl. 10. 11:51
 15/15 mustafa33 ***** válasza:
Beás csak egy van. Győzike. Vagy ő is csak volt? ☺
2014. júl. 10. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!