Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Van abban igazság, hogy a...

Van abban igazság, hogy a cigányasszonyok megérzik, észreveszik, ha valakiben van cigány vér?

Figyelt kérdés
Egyik dédnagyanyám cigányasszony volt. Nem ismertem Őt, de elmondás alapján tipikus hagyományőrző nagyszoknyás. A férje, azaz a dédapám már nem. Azági nagyszülőmről abszolút nem lehet megmondani, hogy cigány, apámról ugyanígy nem. Anyám családjában tudtommal nincs cigány, ő nagyon fehér, szőke. Rajtam sem látszik, hogy "van valami", bár nagyon sötét - majdnem fekete - a hajam, sötét a szemem, de a bőröm hófehér, nem cigányosak szerintem a vonásaim sem, nem is öltözködöm úgy. Soha senki nem kérdezett rá, tett utalást, hogy esetleg van-e bennem cigány vér. Mostanában több vásárban jártam, ahol sok-sok cigányasszony árus volt meg román is, és több odajött, hogy milyen szép cigánylány vagyok, egymás között beszéltek cigányul, de azt ugye nem értettem... Ez hogy lehet? :S
2013. júl. 20. 23:58
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy 21 éves nő vagyok.
2013. júl. 20. 23:59
 2/15 intrepid ***** válasza:
28%
Dik mán, há meglátogattad a tezsvíreket? :-P
2013. júl. 21. 00:19
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én magyar vagyok, amennyire a felmenőimet ismerem nincs közöttük cigány, a gyerekeim apja pedig dél-amerikai. Az anyósom az a tipikus indián asszony.

Így a gyerekeink közül az egyik tipikus kis indiánlány lett, a másikon viszont látszik, hogy kis keverék. A vicc az, hogy eddig ha mentem valahová csak a nagyobbal, akkor többször megkérdezték magyarok, hogy a kislány apukája milyen nemzetiségű, honnan jött. Szóval levágták egyből, hogy nem cigány.

Viszont két esetben volt, hogy cigányok hitték annak. Egyszer 4 huszonéves a buszon megszólított, hogy de szép a gyerek, milyen szép kis cigánylány. Amikor mondtam, hogy indián vér van benne, akkor röhögtek, hogy persze, akkor bennük is...

Másik esetben a Ligetben sétáltam vele, egy lufiárus szólított meg, hogy: cigány kislyánynak ócsóbb a lufi. Na őt nem világosítottam fel. :-) Kapnak tőlem segélyben annyit, hogy egy ugrálóvárat is kaphatnánk....

Szóval az én tapasztalatom alapján a saját fajtájukat sem ismerik fel.

2013. júl. 21. 00:20
 4/15 A kérdező kommentje:
Értem. :) Hát nem tudom mitől lehetett akkor, főleg, hogy ami bennem van, az már tényleg nem jelentős, anyám félig orosz, úgyhogy még az is több... De mégis ez volt.
2013. júl. 21. 00:24
 5/15 A kérdező kommentje:
Kedves első, az nem volna lehetséges, hiszen egyke vagyok. :)
2013. júl. 21. 00:28
 6/15 anonim válasza:
83%

Fehér vagyok, de "cigány" fejem van, és nagy orrom, néztek már zsidók zsidónak cigányok meg cigánynak, közben mindkettőt utálom mint a szart.

Ilyen ez.

2013. júl. 21. 00:45
 7/15 mustafa33 ***** válasza:
100%

Sokáig hordtam autón a cigány melóscsapatomat. Főleg ha megáztak nagyon lehetett érezni. Nekik pedig mi vagyunk olyankor a büdösek. Mondták.

(rasszizmus ide vagy oda, tény hogy a kutyám is meg tudja különböztetni őket és 30 közül is kiszúrja az egy cigányt és rátámad. A kutya pedig szaglás alapján működik.)

2013. júl. 21. 00:54
 8/15 A kérdező kommentje:
Akkor nagy szarban vannak a félcigányok, ha a cigány a fehérnek büdös, a fehér meg a cigánynak :O
2013. júl. 21. 00:59
 9/15 anonim ***** válasza:
mutasd hogy nézel ki :)
2013. júl. 21. 11:19
 10/15 mustafa33 ***** válasza:
Makarsar. Na sako jekh ?
2013. júl. 22. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!