Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Hogyan "ünneplitek" a Halottak...

Hogyan "ünneplitek" a Halottak Napját?

Figyelt kérdés
2009. okt. 19. 12:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Amikor gyerek votlam, az egész család, tehát nagyszülők, szüleim, és minden unoka, együtt mentünk a temetőbe gyertyát gyújtani. Persze ez nekem semmit nem jelentett, hiszen csupa olyan rokon volt eltemetve, akiket nem is ismertem soha.

Most már felnőtt vagyok, és még mindig szoktunk menni csak már jóval kevesebben (válás, külföldön dolgozó rokonok, stb. okokból), mostmár sajnos olyan rokonnál is gyújtunk gyertyát, akit ismertem. De mondjuk mi nem szoktunk nagyon szomorkodni, nem olyanok vagyunk.

Mást ezen kívül nem is szoktunk csinálni. Idén terveztem, hogy elmegyek Hellowen partiba is, ha már így szóba került, nekem elfér egymás mellett ez a két dolog, de végül nem megyek, anyagi okok :S

2009. okt. 19. 15:53
 12/14 A kérdező kommentje:
Jah, hát én is szoktam menni Halloween bulira, de az teljesen más mint a Halottak Napja, azért írtam. Sőt 1-2éve már töklámpást is csinálunk, most is beszerezte már 2tököt:)
2009. okt. 20. 08:14
 13/14 anonim válasza:
Hát úgy látom, nálunk,falun kicsit másabb ez: Ugyanis ilyenkor a távol élő rokonok is hazajönnek, együtt kimegyünk a temetőbe, és 1 nagy közös családi ebéd keretein belül gondolunk elhunyt szeretteinkre, előkerülnek a fényképek, a citera(mert nagyapám citeramester volt)és eltöltünk 1ütt 1 szép estét:)
2009. okt. 24. 14:59
 14/14 anonim válasza:
az én bátyámnak akkor van a szülinapja ... ugyhogy tortával :D ;)
2009. okt. 27. 12:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!