Mit csujogatnak a videóban? Egyszerűen nem értem a szövegét.
Ez azért van, mert nem vagy otthon a néptánc és népzene világában. Nem a konkrét dalokra gondolok, hanem az érzésvilágra, szokásokra, hagyományokra. Ez kalocsai volt. Ha szatmári, erdélyi, vagy éppen dél dunántúli lett volna, hasonlókat, de mégis alapvetően másokat tapasztaltál volna. Persze, fontos a konkrét szöveg is, amit mondanak, de lényegesebb a hangulat és kifejezésmód.
A legjobban talán ahhoz hasonlítanám, hogy ismersz valamilyen szláv nyelvet valamennyire (mondjuk hallottál róla), de nem érted a horvát, szerb, szlovák, stb. szövegeket konkrétan. Csak akkor fogod érteni, ha megtanulod valamilyen szinten. A népzenét könnyebb is, nehezebb is, mint egy nyelvet.
1. Aranyóra a farom, úgy jár, ahogy akarom! :)
A 2.-at sajnos én sem értem :/
Az első válaszadónak: évekig néptáncoltam régebben, és tisztában vagyok vele, hogy ez kalocsai... nem tudok fejből minden szöveget, máig is találkozom újakkal. segítséget szerettem volna kérni ez ügyben, mert én nem értettem a szöveget a videó alapján! ;))) kössz a választ azért....
egyébként egyszerűbb lett volna segítened, ha te ilyen okos vagy (legalábbis a válaszodból ez "derült ki"....)
Második: köszi szépen. :)
1. Arany óra a farom, úgy jár ahogy akarom
2. ez a lában ez ez ez, jobban járja mint emez :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!