A magyarokat melyik nép szereti a legjobban a lengyeleken kívül, és melyik nép utál minket legjobban? Melyik nyelv hassonlít a legjobban a magyarra a finn nyelven kívül?
Észt is finnugor nyelvcsalád, de jó pár szó van pl. törökből is... Kifejezetten még a finn sem hasonlít a magyarra!
Kit szeretünk legjobban? lengyeleken kívül nem tudom megmondani... személyfüggő, nekem pl. szimpatikusak az olaszok, németek, osztrákok, horvátok...
Hogy kit utálunk? utálat szót az túlzás, de hagyományosan nem vagyunk jóban a románokkal, szlovákokkal, szerbekkel...
A törökök szeretnek minket, meg a bolgárok, finnek.
Legjobban a szlovákok, románok utálnak minket.
Feltűnően egyik nyelvre sem hasonlít a magyar, a manysi meg hanti nyelv elvileg a legközelebbi, de azért annyira még az sem hasonlít.
A kínaiak és a japánok is szeretnek, mert ázsiainak tartanak minket, vagyis messzire szakadt lelki társnak.
Az ugor ág többi tagja (hanti, manysi) közelebb áll a magyar nyelvhez.
Utálat: talán a szerbek.
Szia!
Régebben engem is lenyűgözött az a néhány száz szó, amely a finnugor nyelvrokonság bástyája... de nézd csak meg ezt, és kiderül, az angol sokkal közelebbi rokon: [link]
LOL :D
Ilyen f**zságot régen olvastam, mint amit a hatos válaszoló belinkelt. :DD
Először is nem jól olvastad, nem az van oda írva, hogy por, hanem hogy pór (!) (ha ezt a szót nem is, de azt biztos ismered, hogy "pórnép"), és ez pedig igenis azt jelenti, hogy szegény.
Másodszor ha valakit le tudtál volna buktatni az nem én lennék, hanem aki írta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!