Nálunk miért próbálják úgy ünnepelni a halloween-t mint kint Amerikában? Legközelebb már a július 4. ét is ünnepelni fogjuk itthon is?
Én személy szerint elkeserítőnek tartom, hogy ha egy nagyvárosban elmennél kéntálni egy házhoz, akkor csak néznének, hogy mi bajod van, viszont ha halloween-kor elmennél szellemnek öltözve cukrot kunyizni, akkor egyből tudnák, hogy miért jöttél...
Ráadásul a Halloween több pénzt hoz, mint a kántálás vagy betlehemezés, ezért természetes, hogy a szánalmas népek átvették, mert ugye ami amerikai, az menő és jó...
hát alapvetően az a hozzáállás is hibás, hogy mert magyar vagyok, nekem magyar hagyományaim és ünnepeim vannak, tehát azt KELL ünnepelnem.
úgyanígy hibás, hogy hát mert amerikai meg nyugati, ezért kell.
Semmit nem kell, de mindent lehet. Ha nekem úgy tetszik, akkor összevállogatom az ünnepeket, egyet amerikából, egyet a bantu négerektől egyet meg kitalált star wars fanatikusoktól. És akkor én azokat ünneplem, mert nekem úgy jó. Az ünnepek rég nem arról szólnak, mert akkor született volna jézus, vagy akkor mentek át a hajóval, vagy a nyúl és a feltámadás problematikájáról ne is beszéljünk. Az ünnepek arra jók, hogy esetleg kizökkenjünk a mindennapokból, ha ehhez az kell, hogy egy töklámpást rakjak ki, akkor kirakok, mert jópofa (sose raktam ki, csak egy példa), ha pulykát akarok enni, mert jópofa, ahogy a filmben láttam, akkor lehet azt is novemberben. Én így látom.
Egyet értek a 12:04essel!
És sztem meg az a nagy hiba, hogy mindent kizárnak a magyarok amiben kicsi jókedv is van. Én mindig szoktam világító tököt csinálni Halloween-kor, nagyon jópofa.
És a másik szomorú dolog az, hogy egyszerűen engednek ide írni ilyen hülyéket akik csak undorító válaszokat tudnak írni!! Mért nem lehet leírni normálisan ha valaki nem ért egyet valamivel? Mért kell egyből elküldeni mindenkit az anyjába? Na ez az undorító kedves magyarozók, ez az igazán magyarokra jellemző tulajdonság!!!
Amúgy meg a Halloween nem is amerikai. Ott csak 1840 óta ünneplik.
Szerintem nyugodtan megfér a kelta újév és a Halottak napja egymás mellett. Én mindkettőt tartom.
Amúgy tudtátok, hogy a Mindenszentek eredetileg májusban volt? És, hogy a Halottak napja római eredetű? A Halloween meg kelta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!