Nálunk miért próbálják úgy ünnepelni a halloween-t mint kint Amerikában? Legközelebb már a július 4. ét is ünnepelni fogjuk itthon is?
Borzasztó szomorúnak tartom, hogy a saját hagyományaink helyett majmoljuk az amerikaiakat. Kezdődött a Valentin-nappal, aztán jött a Halloween, tavaly novemberben meg az egyik hipermarket újságjában már hálaadási pulykát hirdettek... Most őszintén: miért is adnánk mi hálát novemberben? Tudtommal mi nem keltünk át az óceánon a Mayflower fedélzetén... Meg miért is ünnepelénk a Halloween-t? Nem vagyunk mi kelták, sem mexikóiak (a Halloween ugyanis két ünnep összemosódása, egy kelta és egy mexikói eredetűé).
Soha nem ünnepeltem egyiket sem, és nem is fogom a családommal. Vannak saját hagyományaink, azok is szépek, értékesek, tessék inkább azokat ápolni!
Csak még mielőtt elfajulnak a dolgok, a Hallowe'en angol ünnep, nem amerikai. Amerikában azért ünneplik, mert a kultúrájuk angol gyökerű. Mint ahogy náluk a Mikulás (Santa Claus) hozzá a karácsonyi ajándékot. Ez az ünnep nem baromság, az angolszász hagyomány szerves része. Te mit szólnál, ha a külföldiek a busójárásra vagy a regölésre mondanák ugyanezt? Na ugye.
A Valentin Nap meg Anyák Napja más dolog, azokat tényleg kereskedelmi okokból találták ki, én sem szeretem.
Engem mondjuk nem zavar, hogy külföldi hagyományokat átveszünk, ez szerintem normális dolog. Annak idején a Farsangot vagy a például a karácsonyfát is ugyanúgy a környező kultúráktól vettünk vettük át, meg még sok más motívumot, manapság mégis elfogadjuk, a kultúránk részének tekintjük őket. Sokan nem gazdasági okokból kezdik követni, hanem mert tetszik nekik a dolog. Például a Szilveszter is mekkora biznisz, pedig annak ilyesfajta ünneplését is nyugatról hoztuk.
én ünneplem a július 4.ét ! akkor születtem :D
egyébként kellett valami ünnep nyár és tél között,halloween :)szerintem.. mert hát ugye az amcsikat utánozni hú de menő dolog
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!