Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Nálunk miért próbálják úgy...

Nálunk miért próbálják úgy ünnepelni a halloween-t mint kint Amerikában? Legközelebb már a július 4. ét is ünnepelni fogjuk itthon is?

Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 11:51
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
74%

Borzasztó szomorúnak tartom, hogy a saját hagyományaink helyett majmoljuk az amerikaiakat. Kezdődött a Valentin-nappal, aztán jött a Halloween, tavaly novemberben meg az egyik hipermarket újságjában már hálaadási pulykát hirdettek... Most őszintén: miért is adnánk mi hálát novemberben? Tudtommal mi nem keltünk át az óceánon a Mayflower fedélzetén... Meg miért is ünnepelénk a Halloween-t? Nem vagyunk mi kelták, sem mexikóiak (a Halloween ugyanis két ünnep összemosódása, egy kelta és egy mexikói eredetűé).

Soha nem ünnepeltem egyiket sem, és nem is fogom a családommal. Vannak saját hagyományaink, azok is szépek, értékesek, tessék inkább azokat ápolni!

2009. okt. 8. 15:49
 12/32 A kérdező kommentje:
Igen... én is azon a véleményen vagyok , mint az összes eddigi válaszadó, de sajnos úgy érzem hogy ez ellen már nem lehet mit tenni , és bármibe lemerem fogadni , hogy 10-15 talán 20 év múlva már itt is az utcákon a gyerekek fognak rohangálni és minden házba becsöngetni a cukrokért.
2009. okt. 8. 16:24
 13/32 anonim ***** válasza:
84%

Csak még mielőtt elfajulnak a dolgok, a Hallowe'en angol ünnep, nem amerikai. Amerikában azért ünneplik, mert a kultúrájuk angol gyökerű. Mint ahogy náluk a Mikulás (Santa Claus) hozzá a karácsonyi ajándékot. Ez az ünnep nem baromság, az angolszász hagyomány szerves része. Te mit szólnál, ha a külföldiek a busójárásra vagy a regölésre mondanák ugyanezt? Na ugye.

A Valentin Nap meg Anyák Napja más dolog, azokat tényleg kereskedelmi okokból találták ki, én sem szeretem.

Engem mondjuk nem zavar, hogy külföldi hagyományokat átveszünk, ez szerintem normális dolog. Annak idején a Farsangot vagy a például a karácsonyfát is ugyanúgy a környező kultúráktól vettünk vettük át, meg még sok más motívumot, manapság mégis elfogadjuk, a kultúránk részének tekintjük őket. Sokan nem gazdasági okokból kezdik követni, hanem mert tetszik nekik a dolog. Például a Szilveszter is mekkora biznisz, pedig annak ilyesfajta ünneplését is nyugatról hoztuk.

2009. okt. 8. 17:10
 14/32 anonim ***** válasza:
84%
Én például azért ünneplem, mert wicca/újpogány ünnep is (ha be kell határolni a vallásom, akkor ez lennék én, újpogány) Másnéven, pontosabban eredeti nevén Samhain, a tél közeledtének ünnepe, jelképe a tök/töklámpás és az alma, kelta eredetű egyébként...
2009. okt. 8. 18:16
 15/32 anonim ***** válasza:
72%
Nálunk miért van internet? Azt is a gonosz amerikaiak és sátánfia angolok találták fel, inkább tiszteljük saját találmányainkat, termékeinket, kultúránkat! Holnap megyek is felbontani az internet szerződést, mert ezt már tűrhetetlennek tartom!
2009. okt. 8. 23:42
 16/32 anonim ***** válasza:
64%
Hát utolsó, te tök hülye vagy.
2009. okt. 8. 23:57
 17/32 anonim ***** válasza:
57%
Nem erről van szó.
2009. okt. 9. 11:40
 18/32 anonim ***** válasza:
90%
Mások a találmányok és mások a hagyományok.
2009. okt. 9. 11:44
 19/32 anonim ***** válasza:
43%
Mert trendi nyalni az amcsik nagy zsíros valagát!!!
2009. okt. 9. 21:57
 20/32 anonim ***** válasza:
71%

én ünneplem a július 4.ét ! akkor születtem :D

egyébként kellett valami ünnep nyár és tél között,halloween :)szerintem.. mert hát ugye az amcsikat utánozni hú de menő dolog

2009. okt. 10. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!