Rhionne kérdése:
Írna nekem valaki a Gésákról?
Figyelt kérdés
Nem régen megnéztem az " Egy Gésa emlékiratai" c. filmet és nagyon tetszett, csak sajnos még nem találtam számomra elegendő információt. Kisegítene valaki engem még egy kis információval? Bármi jöhet!2013. jún. 3. 17:20
1/6 anonim válasza:
Tessék egy kis információ: Ma gésák csak és kizárólag Kyotóban vannak, sehol máshol. A film is ott játszódik. Rengeteg turista lesi az alkalmat, hogy fotózkodhasson a maikókkal. Van olyan szolgáltatás is, hogy beöltöztetnek gésának, kifestenek, parókát és igazi kimonót raknak rád.
2/6 anonim válasza:
Elnézést, tévedtem :)
Gésák nem csak Kyotóban vannak.
3/6 anonim válasza:
Alap info: A könyv és a film csodaszép mese, de a fele sem igaz. Ha a gésákról akarsz olvasni, ajánlom a Kiharu, a gésa című könyvet, némiképp pontosabb leírással készült.
4/6 anonim válasza:
És persze ne feledkezzünk meg magyar tanítónkról Soma mamagésáról:)
5/6 anonim válasza:
A film és a könyv hivatalosan is félig-meddig kamu (mondjuk úgy, hogy ki lett színezve a sztori, hogy izgalmas legyen), ezt az író is elismerte, és a benne szereplő gésa meg is írta a saját könyvét, a saját történetét: A gésák gésája
Még 3 jó könyv a témában:
Lisa Dalby - Gésa
Mineko Iwasaki - A gésák gésája
Kiharu Nakamura - Kiharu, a simbasi gésa
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az összes választ! Sokat segítettetek nekem!
2013. jún. 4. 17:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!