Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Írna valaki babonákat?

Írna valaki babonákat?

Figyelt kérdés
2009. júl. 29. 16:33
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Ha komolyan érdekel,keress rá a Google-ban.Nekem van egy elég vastag könyvem,amiben babonák vannak.Mindet leírni elég meló lenne.

Néhány kevésbé ismert: ha a gyerekek az ebédlőasztalnál énekelnek,bejönnek a rossz szellemek,és a családfőt elpusztítják,a gyerekek árvák lesznek.

Reggel nem szabad a fürdőszobában énekelni,mert rossz napunk lesz.

Ha a menyasszony előre beleeszik az esküvői tortába,balszerencsés lesz a házasság.Ha viszont a vőlegény egyedül vágja meg a tortát,a házasság gyermektelen lesz.

Ha egy nő gyereket akar,szalmából készült harisnyakötőt viseljen. Búzaszalma fiú,zabszalma lányt jelent.

Ha valamit otthon felejtettél,ne menj vissza érte,mert balszerencsés napod lesz.

2009. júl. 29. 18:06
 2/8 anonim ***** válasza:
91%

Ha leeszed magad, és csak később veszed észre, nagy bajtól menekültél meg.

Szarba lépsz, akkor szerencséd lesz.

Teliholdkor el kell takarni a tükröket, mert átjönnek rajta a túlvilági lények.

Újévkor lencsét kell enni, és az évben jól el leszel eresztve anyagilag:D

Luca napján el kell kezdeni faragni egy széket, amire ha a karácsonyi misén ráállnak, meglátják, ki a boszorkány.

Ha kukorékolni kezd a tyúk, akkor el fog halálozni a gazdája.

Ha a falról leesik egy kép, tükör vagy hasonló meghal valaki a családból.

Temetés után ki kell meszelni a házat, különben visszajön a szellem.

Ezek jutottak most az eszembe (meg a mamám eszébeXD), elég régiek, szerintem már senki se él eszerint.

Én viszont nagyon babonás vagyokXD

2009. júl. 29. 18:48
 3/8 anonim ***** válasza:
98%
Ha eldől a karácsonyfa, akkor következő karácsonyig meghal valaki abban a házban, ahol állt a fa.
2009. júl. 29. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Teliholdkor el kell takarni a tükröket, mert átjönnek rajta a túlvilági lények.<- meg éjfélkor is! és sztem ez nem babona, én hiszek abban, hogy a tükrökön keresztül jöhet át pár szellem. de azért nem takarom le a tükröt :)

és tessék:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nepszokas..

2009. júl. 30. 02:45
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
Ha lehúzod valaki gyűrűjét, elveszed a szerencséjét.
2009. júl. 30. 23:24
 6/8 anonim válasza:
80%

Terhesen nem szabad temetésre menni :-(

ezt a babonát sajnos 2 szer szegtem meg elmentem sajnos a babáim angyalkák lettek nagyok voltak már(18 hét.és 35 hét) de van 1 fiam vele nem voltam temetésen sőt mostmár akárki még közelinek semmegyek el ha terhes leszek ha nem!!

2009. aug. 2. 10:25
 7/8 anonim válasza:
97%

Ha átmegy egy fekete macska előtted az uton, szerencsétlen napod lesz.Ha a bagoly éjszaka csivitel a ház körül, valaki meg fog halni.

Ennyi jutott eszembe.

2009. aug. 2. 18:25
 8/8 anonim válasza:
62%

V Mózses 18:9-13

" 9. Mikor te bemégy arra a földre, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint.

10. Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;

11. Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;

12. Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.

13. Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel."

2009. aug. 4. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!