Írna valaki babonákat?
Ha komolyan érdekel,keress rá a Google-ban.Nekem van egy elég vastag könyvem,amiben babonák vannak.Mindet leírni elég meló lenne.
Néhány kevésbé ismert: ha a gyerekek az ebédlőasztalnál énekelnek,bejönnek a rossz szellemek,és a családfőt elpusztítják,a gyerekek árvák lesznek.
Reggel nem szabad a fürdőszobában énekelni,mert rossz napunk lesz.
Ha a menyasszony előre beleeszik az esküvői tortába,balszerencsés lesz a házasság.Ha viszont a vőlegény egyedül vágja meg a tortát,a házasság gyermektelen lesz.
Ha egy nő gyereket akar,szalmából készült harisnyakötőt viseljen. Búzaszalma fiú,zabszalma lányt jelent.
Ha valamit otthon felejtettél,ne menj vissza érte,mert balszerencsés napod lesz.
Ha leeszed magad, és csak később veszed észre, nagy bajtól menekültél meg.
Szarba lépsz, akkor szerencséd lesz.
Teliholdkor el kell takarni a tükröket, mert átjönnek rajta a túlvilági lények.
Újévkor lencsét kell enni, és az évben jól el leszel eresztve anyagilag:D
Luca napján el kell kezdeni faragni egy széket, amire ha a karácsonyi misén ráállnak, meglátják, ki a boszorkány.
Ha kukorékolni kezd a tyúk, akkor el fog halálozni a gazdája.
Ha a falról leesik egy kép, tükör vagy hasonló meghal valaki a családból.
Temetés után ki kell meszelni a házat, különben visszajön a szellem.
Ezek jutottak most az eszembe (meg a mamám eszébeXD), elég régiek, szerintem már senki se él eszerint.
Én viszont nagyon babonás vagyokXD
Teliholdkor el kell takarni a tükröket, mert átjönnek rajta a túlvilági lények.<- meg éjfélkor is! és sztem ez nem babona, én hiszek abban, hogy a tükrökön keresztül jöhet át pár szellem. de azért nem takarom le a tükröt :)
és tessék:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nepszokas..
Terhesen nem szabad temetésre menni :-(
ezt a babonát sajnos 2 szer szegtem meg elmentem sajnos a babáim angyalkák lettek nagyok voltak már(18 hét.és 35 hét) de van 1 fiam vele nem voltam temetésen sőt mostmár akárki még közelinek semmegyek el ha terhes leszek ha nem!!
Ha átmegy egy fekete macska előtted az uton, szerencsétlen napod lesz.Ha a bagoly éjszaka csivitel a ház körül, valaki meg fog halni.
Ennyi jutott eszembe.
V Mózses 18:9-13
" 9. Mikor te bemégy arra a földre, a melyet az Úr, a te Istened ád néked: ne tanulj cselekedni azoknak a népeknek útálatosságai szerint.
10. Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;
11. Se bűbájos, se ördöngősöktől tudakozó, se titok-fejtő, se halottidéző;
12. Mert mind útálja az Úr, aki ezeket míveli, és ez ilyen útálatosságokért űzi ki őket az Úr, a te Istened te előled.
13. Tökéletes légy az Úrral, a te Isteneddel."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!