A cigányok hogy tudnak úgy táncolni? Tényleg a vérükbe van?
Semmi különlegesség nincs benne nincs sz*r se a vérükben a koszon kívül csak ők családi gyűléseken nem gépeznek hanem táncolnak.
(Egyébként azt én nem nevezném táncnak )
Hát én éltem Somogy megyében, Tolna megyében és most Pest megyében élek , de a cigányok minden megyében és minden városban a társadalom negatív szereplői .
Egy cigányt nem láttam még jóindulattal közeledni ha igen az már gyanús és meg is lett a következménye.
De ha látnák egy ilyet soha nem felejteném el az biztos.
De ha kedveskednek is utána lehúznak.
Én ismertem egy cigány srácot, aki művelt, ápolt, dolgozó ember, akit nagyon tudok tisztelni azért ahogyan él, és csodálom ahogyan képes az előbb leírt előítéletek mellett életvidám és jó fej lenni. Tehát amíg egyetlen kivételt ismerek, addig a "Minden cigány ..." kijelentések értelmét vesztik. Őt nem láttam egyszer sem táncolni, tehát nincs a vérükben.
Inkább a metaforikus értelmében veendő ez a dolog, akik táncolnak, egészen kis koruktól tanulgatják, a családokon belül adják át az idősebbek. Ez a kultúrájuk része. Ilyen értelemben a családi tánctudás szinte öröklődik, szinte a vérrel együtt megy tovább. Ebben az értelemben szokták mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!