Tulajdonképpen mi is az a cigány kultúra?
A figyelmedbe ajánlom: A cigány himnuszt (Zöld az erdő, gelem- gelem) Aztán keress rá a cigány hallgatókra, ez igenis egyedülálló.
Aztán a cigány hagyományok, mindneképp a kultúra része, keress rá ezekre az interneten. Nagyon sok hasonlóságot fogsz találni a magyar kulturával, de ez azért van mert a két nép több száz éve egymás mellett él, érthetően átvettek egymástól dolgokat.
Nem tudom, van e kifejezetten jellegzetes cigány kultúra.
Az közismert, hogy a zenei talentumuk nem rossz, de az is rátelepül a gazdanépek zenei világára. Ha a flamencot nézed a spanyoloknál, akkor látható a plusz, én azt kifejezetten szeretem.
Magyar zenében talán a cimbalom, de a hegedű variációik sem rosszak, bár tőlem távol áll, de azért elismerem.
Egyéb kultúrát mit vársz, hiszen aligha tud kibontakozni, ha a 8 általános sincs meg jelentős részüknél.
A cigány kultúra kihalófélben van, mert a cigányok maguk sem ismerik már.
Régebben utánaolvastam és megdöbbentem, hogy mennyivel másabb a tradicionális cigány kultúra a manapság látottakhoz viszonyítva.
Érdekes, hogy sokan azt hiszik pl hogy a cigányoknak benne van a kultúrájában a szabados szexuális élet és a lopás. Ezzel szemben, ha utána nézel, régen a cigány lányoknak nagyon szigorú szabályokat kellett betartani öltözködés terén, és csak házasságkötés után éltek nemi életet. A manapság látott óriásdekoltázsú rövidszoknyás cigány lányoknak/nőknek fogalmuk sincs a cigány kultúráról. Mellesleg a lopás is tabu volt náluk.
Tisztázzunk valamit. Én nem vagyok cigány. És nem is mondtam azt hogy ismeretlen volt köztük. Én azt mondtam, hogy az nem igaz, hogy a lopás része a kultúrájuknak.
Amikor egy cigány lop akkor azt szokták mondani, hogy persze mert nekik ez a kultúrájukban benne van, hogy minden közös sbt blabal. Ez baromság. A cigányok is régen szigorúan vették a lopást és a magántulajdon megsértését. A lopkodós, balhés cigányok már messze elkorcsosodtak a saját kulturájuktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!