Most akkor ki is a valódi feminista?
A feminizmus annak indult, hogy a nők egyenjogúak legyenek a férfiakkal. (Ugyanolyan fizetések, stb.)
Ma már kezd másról szólni, eléggé sok hibbant dolgot hallottam már. Pl.: az usában a feminista nők nem bírják elviselni, ha egy férfi udvariasan leveszi a kabátjukat, mert "Őket bizony kezeljék egyenrangú félként, nem kell őket babusgatni".
www.nokert.hu
Itt bemutatunk sok feministát, és mi magunk is azok vagyunk.
Hamarosan lesz egy cikk a feminizmus mai aktualitásáról, de az eddigi írásokból is kiderülnek dolgok.
Sajnos Magyarországon jól működött a lejárató ideológia. Nem vagyunk férfigyűlölők, nem vagyunk családellenesek, nem szőrös a lábunk, és ami engem illet, én személy szerint nem harapok az udvarias megnyilvánulásokra, bár ebben tényleg megoszlik a feministák véleménye.
Bármit szeretnél tudni, kérdezz nyugodtan!
Az lökött, aki nem bírja elviselni, ha udvariasak vele.
Amúgy hol megy Magyarországon lejárató kampány a feministák ellen?
Az udvariasságot a feministák egy része azért utasítja el, mert ez sok esetben csak látszat, és nincs mögötte valódi tisztelet, inkább lekezelés. Én úgy vagyok vele, nem fogom leharapni valakinek a fejét, aki kinyitja nekem az ajtót, mert 1. ha ismerem, akkor tudom, hogy valódi tisztelet áll-e mögötte, vagy nem, és e szerint reagálhatok, 2. ez szólhat egyszerűen az embernek is, nem csak a nőnek - én is kinyitom bárkinek az ajtót, ha pl. tele van a keze. Az ajtónyitogatás sokadrangú kérdés szerintem, én nem akadok fenn rajta. De ha egy másik feministát kérdeztek, ő lehet, hogy mást mond.
A lejárató ideológia a rendszerváltás előtt vette kezdetét: a szocializmusban hitették el a nőkkel, hogy a nemek egyenlősége megvalósult, mert a nők is dolgozhattak. Közben meg a kettős teher valósult meg, mert a munkában történt változás, de pl. a házimunka, gyermeknevelés megosztásában nem. (talán mostanában kezd egyes felvilágosult pároknál...) Ráadásul a feminista szakirodalom, esetleg filmek, egyéb információk nem jelentek meg Magyarországon, és hog ymi a feminizmus, azt a Szexmisszió-szerű szörnyedvényekből "tanulta meg" a köztudat, ahol természetesen úg yábrázolják ezeket a nőket, mint akik az eredeti helyzet megfordítására törekedve el akarják nyomni a férfiakat.
A valódi feministák nem akarják megismételni a hímsovinizmust, nem annak fordított változatára törekszenek.
Az utóbbi tuti csak poén. :D
Ahhoz aztán valami elég tápos csikló kell. XD
Maximum Emo lehet emos nem, mert a magyar nem képez melléknevekből névszót. :)
De offot félretéve szerintem nem az. Ma már az ilyen haj a divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!