Miért házasodnak olyan korán a cigányok?
Ha a gyám belegyezik a házasságkötésbe, akkor igen törvényes, és ez alapfeltétel.
Amúgy valóban sokkal korábban érnek cigány lányok, az arcukon is látható, amúgy én nagyon szépnek tartom sokukat.(vannak persze csúnyák is ). De mondjuk azért ha megfigyeled, ezek a cigány lányok 16-18 évesen olyan kaját rittyentenek eléd, hogy ihaj. Háztartást vezetnek tisztességgel és ilyenek.
Jó most erre jön majd az, hogy hogy ilyen nincs is meg rabló tolvajok, ettől légyszi mentesítsetek.
Az igazi roma hagyományokban ilyen nincs, az hogy ide fajultak a dolgok...arról nem CSAK ők tehetnek.
A korán házasodás a cigányoknál egy megélhetési mód, egyfajta életforma. Ezt úgy értem, hogy járnak iskolába addig amíg kötelező aztán ha a fiú el is megy dolgozni a lány azonnal elkezdi szülni a gyerekeket (lehetőleg minnél többet) és így kaphatja a családi pótlékot a gyes-t és a segélyt. Ehhez nem kell semmi végzettség , még dolgozni sem kell!- ami nagy szó
Olyanról is hallottam, hogy elváltak papíron, csakhogy azt tudja mondani a nő , hogy egyedül neveli a gyerekeit és ezért magasabb segélyért állt sorba az önkormányzatnál. Lehet lepontozni de ez van, ez is a 21. század.
Az első hozzászóló vagyok.
Azt is több kutatás igazolta, hogy a cigány hagyományokban sokkal nagyobb érték a gyermek, mint a nem-cigányoknál. Egyikben például azt fogalmazták meg a romák ( egy francia tanulmányról van szó ), hogy ők a gyermek elkülönítését, azt, hogy saját szobája van már a csecsemőnek is, úgy érzik, hogy a család kirekeszti az életéből a gyermeket. Ez arra vezethető talán vissza, hogy a közösségnek kellett eltartania az időseket, tehát, ha nem volt gyermeked, nem számíthattál senkire, amikor már nem vagy képes dolgozni. Azt is hadd írjam, hogy a cigányok ( a mai nézetekkel ellentétben ) nagyon is sokat dolgoztak. A hagyományos szakmáik ( vályogvetés, vesszőfonás, famegmunkálás, lótenyésztés ) kimondottan munkaigényes szakmák.
Talán azért, hogy hamarabb és több gyerekük szülessen, hogy több segélyt kapjanak :)
De a viccet félretéve, a cigányokban még erősen megvannak az ázsiai gyökerek. És Ázsiában, főleg Indiában, sokkal többen halnak meg fiatalon, mint Európában, ezért minél hamarabb megházasodnak, hogy biztosan legyenek gyerekeik, még akkor is, ha 25-30 évesen elviszi őket valami betegség.
Úgy érzed, te vagy a véleményed a törvény és jogod van/lenne megszabni, hogy ki mikor házasodjon?
Pont itt a baj, hogy a hozzád hasonló fontoskodó, mások magánügyébe leskelődő, piszkálódó ember helyesel minden korlátozást, büntetést egész addig, amíg "velem ez nem történhet meg"-ként látja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!