Külföldön rendesebbek az emberek?
Sokszor hallom, hogy külföldön (Hollandia, Franciaország, Svédország, Finnország, Japán) kedvesebben bánnak az emberekkel, kedvesebben, toleránsan viszonyulnak az emberhez mint itthon ahol élünk.Azt is hogy jobbak a munkakörülmények és a fizetés is.Ez mennyire igaz?
Normális, racionális választ kérnék.
Köszönöm!
Németországban élek évek óta.
"Sajnos mi ha ki megyünk külföldre bevándorlónak számítunk sajnos. De ez is ember függő"
Sosem volt ilyen jellegű problémám. Itt is, ahogy a legtöbb országban, csak azokat a bevándorlókat nem kedvelik, akik nem tisztelik az országot, nem képesek kulturáltan viselkedni (itt pl.: törökök, oroszok, ukránok) vagy lusták rendesen megtanulni a nyelvet, igénytelenül és érthetetlenül fejezik ki magukat (ez sajnos a magyarok nagy hányadára is jellemző). Természetesen senki nem vár el 100%-os nyelvtudást, és azt sem, hogy minden szóról tudja az ember, mi a névelője, de amikor 20 év itt élés után egy múltidő vagy egy mondatsorrend gondot okoz, hát nem csodálom, hogy felhúzzák magukat.
Más: a munkakörülmények jobbak; a gyárakban, három műszakban is normális, rendezett körülmények uralkodnak (dolgoztam ilyet is). Emberséges mennyiségű szünet van, amit kötelező kiadni, és a szabadság is normális mennyiségű. A fizetés több, mint elegendő, ha tisztességesen dolgozik az ember - nincs kolbászból a kerítés, de normálisan meg lehet belőle élni, van karácsonyi pénz és nyaralásra is bónusz, félretenni is tud az ember, és a saját lakás/ház sem csak álom. Drága, gyűjteni kell rá, de nem úgy, hogy beledöglik az ember fia/lánya.
Az emberek...mérföldekkel kedvesebbek. Nem nézik, milyen a másé, nem fikázzák, nem irigykednek. Elfogadják, hogy más mást szeret és mást engedhet meg magának. Pontosak. Mosolygósak és segítőkészek még a hivatalokban is...
Ennél többet én nem is kívánhatok :)
Nekem egy jó barátom, aki Franciaországban dolgozik mesélte, hogy az emberek sokkal nyugodtabbak, munkakezdés előtt megisznak egy kupica bort.Kőművesként van kint.
A főnöke rendes, nem cseszteti őket állandóan(nem úgy mint itthon).Jól keres, tud félrerakni nem kevés pénzt.
Faterom Hollandiában melózik, ebből épített itthon házat, felnevelt belőle minket.Nem hajszolja magát, rendes munkahelye van, értelmes főnökökkel.
Unokatesómék 4 éve laknak Angliában, félre van téve annyi pénzük, hogy itthon egy jobb házat vehetnek.Mikor találkozunk, nem látszik rajtuk az agyonhajszoltság, nem úgy mint rajtunk.
Az, hogy kint kívülállóként kezelnek, szerintem nem ismeretlen.Itthon mennyire vagyunk otthon, ez a kérdés.Nézzük a megélhetést, a szociális hálót, a bürokrácia tornyait, a kivételezést, az egészségügyet.
Hagyjuk csak, hogy kint nem fogadnak be mint Angolt, Hollandot vagy akár Franciát.Én itthon sem érzem azt hogy előnyökkel járna a Magyarságom.Ha adódik lehetőségem, megyek, ha nekem jó lesz maradni is fogok, amíg csak tudok.Mert jól írta az egyik ember, itthon tényleg csak megőrül az ember!
"itthon tényleg csak megőrül az ember!"
csak megőrül a (hadd tegyem hozzá) _lúzer_ ember!
Egy normális végzettséggel, mérnöki vagy gazdasági vonalon, 1-2 nyelvvel kiválóan meg lehet keresni havi 280 bruttó + cafeteriat, kezdő fizuként. Nehogy már ennyiből nyomorogni meg lehajszolódni lehessen csak.
"csak megőrül a (hadd tegyem hozzá) _lúzer_ ember!
Egy normális végzettséggel, mérnöki vagy gazdasági vonalon, 1-2 nyelvvel kiválóan meg lehet keresni havi 280 bruttó + cafeteriat, kezdő fizuként. Nehogy már ennyiből nyomorogni meg lehajszolódni lehessen csak."
Tehát aki az egészségügyben, a vendéglátásban, a termelőiparban dolgozik, vagyis mindenki akinek nincs diplomája, csilli-villi mérnökvégzettsége, 280 nettója, az mind lúzer?!Nos, kedves mérnök úr, szívesen vállalom a lúzer szerepet, ezzel az erővel kimegyek egy másik országba, ahol jobban élhetek.De a magadfajta se felejtse el, hogy ha a kicsi nem dolgozik, a nagy sem eszik.Jusson eszedbe, ez a sok LÚZER, amikor neked kell majd azt a munkát végezni, mert csak te maradsz itt.Nem lehet mindenki mérnök, orvos, szívsebész és pszichiáter.
Mellesleg, mi a francért mennek ki a diplomások is külföldre, ha itthon is meg tudna élni?Nyilván azért mert nem tud.Ha te egy szerencsés ember vagy, örülj neki, de ne lúzerezd le a munkás embert, nem szégyen a fizikai munka.Csak a magadfajta, nyálas nagyfejű számára derogál az hogy kétkezi munkát fogjon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!