Mi, magyarok miért nem szeretjük jobban a hazánkat? Miért nem becsüljük meg kicsit jobban?
Tudjátok, külföldön tanulok, és itt jöttem rá, mennyire piszkosul hiányzik nekem Magyarország. Hogy mennyire azt érzem a hazámnak, és főleg, hogy mennyire szép és különleges hely.
Budapest fekvése egyszerűen zseniális. A sík terület találkozik a hegyekkel, a hegyekről csodálatos kilátás nyílik a városra, amit egy folyó szel ketté, közepén egy gyönyörű szigettel, és ezt az egészet behálózzák a városban mindenütt megtalálható termálvízforrások. A budai hegyeknek sajátos mikroklímája van, aki unja a pesti részt, az ott kikapcsolódhat, hasonlóképpen a Margit-szigethez, vagy a Hajógyári-szigethez. Építészet szempontjából szintén gyönyörű, az egész pesti belváros gyönyörű épületekből áll. A Dunapart is. A belvárosnak különleges hangulata van, első osztályú szórakozóhelyekkel, amiket szinte mind el lehet érni egy villamosvonalról. Hangulatos az egyetemi negyed, gyönyörű a városliget. Csodás fürdőink vannak, amik egyedülállóak Európában. Gyönyörű a Hősök tere is (akkor tudatosult bennem, mennyire, mikor egyszer hazafelé vezettem este végig az Andrássy úton és már kilométerekről láttam a tér közepén található oszlopot, ahogy közeledtem felé. Mindenki próbálja ki!).
Hol van más országban Hévíz? Egy teljesen kör alakú tó, a gyönyörű Balatonhoz közel, amit alulról egy gyógyvizes forrás táplál és különleges növényeknek ad otthont? Isten ajándéka! Hol van máshol Hortobágy? Vagy Balaton? Annyira gyönyörű tájaink vannak! Tudom, hogy szerencsétlen az ország politikája évszázadok óta, és a történelmünk szomorú... de meg kellene becsülnünk, amink van! Nem értetek velem egyet?
Nem igaz, hogy mi magyarok nem szeretjük. Néhányan nem szeretik. Ezer oka van a neveltetéstől, a tehetetlenségtől a másokon élősködi szeretéstől az objektív problémákig. És nem azon lehet mérni, itthonról, vagy távolról szereti-e valaki.
Továbbá nagyon sokféleképpen lehet szeretni. Sokan szeretik hagyományaiért, sokan a tájért, sokan épített értékeiért, sokan történelméért, és sokan nem is tudják igazán megfogalmazni, mert ez a természetes számukra. Lehet morogva is szeretni, ahogy József Attila: érted haragszom én, nem ellened...
És lehet nem szeretni a mocsok szó nélkül hagyásával, a hazugság elfogadásával, "elegánsan" külföldre távozással, külföldön a honfitársak kikerülésével, önmagunk megtagadásával.
Amit te, kérdező, nem becsülésnek nevezel, talán pontosabban körülírja, ha gyávaságnak, kívülállóságnak nevezzük. Mert ők másban is ilyenek, nemcsak a hazaszeretetben.
Én szeretem MagyarországoT De komolyan! És előre leírom, hogy lehet, hogy ironikusan fog hangzani, amit leírok, de nem. Tudom, hogy furcsán gondolkodok, de na! :)
Tehát múltkor lapozgattam egy újságot, és olyasmit olvastam, hogy a környező országok közül már csak Ukrajnában és Szerbiában élnek rosszabbul. Romániában ugyanígy, Szlovákiában, Horvátországban már jobban. És ekkor csak elmosolyodtam, és eszembe jutott egy kis alföldi falucskáról egy utcakép, egy cigányasszony stb.. amiket nagyon sokan nem szeretnek Magyarországban, pedig nekem a világot jelenti! Magyarországon mintegy 1,5 millió cigány él. Tartják szokásaikat, szegényesen élnek, de ez engen nem zavar. Furcsa de szeretem, hogy Magyarország szegény... Most nézzétek meg ezeket a képeket! Annyira idilli! Annyira odavágysz.. :)
http://www.youtube.com/watch?v=8MrljHFLTqk
Tehát, hogyha elfogadod azt, ami van és tudod, hogy ezen nem tudsz változtatni, akkor próbáld meg megszeretni! Én mindig elmosolyodok, aamikor vidékre megyek és látom, hogy lovaskocsikkal járnak még mindig az emberek, hogy a cigányok 7-en utaznak egy biciklin, a régi házas kisfaluk stb.. Ezektől mindig elmosolyodok DE! mondjuk ki az igazságot.. Megélni itt lehetetlenség, tehát, aki kimegy Nyugatra (vagy mostmár Romániába, Szlovákiába is mert már ott se rosszabb) Megértem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!