Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Mi, magyarok miért nem szeretj...

Mi, magyarok miért nem szeretjük jobban a hazánkat? Miért nem becsüljük meg kicsit jobban?

Figyelt kérdés

Tudjátok, külföldön tanulok, és itt jöttem rá, mennyire piszkosul hiányzik nekem Magyarország. Hogy mennyire azt érzem a hazámnak, és főleg, hogy mennyire szép és különleges hely.

Budapest fekvése egyszerűen zseniális. A sík terület találkozik a hegyekkel, a hegyekről csodálatos kilátás nyílik a városra, amit egy folyó szel ketté, közepén egy gyönyörű szigettel, és ezt az egészet behálózzák a városban mindenütt megtalálható termálvízforrások. A budai hegyeknek sajátos mikroklímája van, aki unja a pesti részt, az ott kikapcsolódhat, hasonlóképpen a Margit-szigethez, vagy a Hajógyári-szigethez. Építészet szempontjából szintén gyönyörű, az egész pesti belváros gyönyörű épületekből áll. A Dunapart is. A belvárosnak különleges hangulata van, első osztályú szórakozóhelyekkel, amiket szinte mind el lehet érni egy villamosvonalról. Hangulatos az egyetemi negyed, gyönyörű a városliget. Csodás fürdőink vannak, amik egyedülállóak Európában. Gyönyörű a Hősök tere is (akkor tudatosult bennem, mennyire, mikor egyszer hazafelé vezettem este végig az Andrássy úton és már kilométerekről láttam a tér közepén található oszlopot, ahogy közeledtem felé. Mindenki próbálja ki!).

Hol van más országban Hévíz? Egy teljesen kör alakú tó, a gyönyörű Balatonhoz közel, amit alulról egy gyógyvizes forrás táplál és különleges növényeknek ad otthont? Isten ajándéka! Hol van máshol Hortobágy? Vagy Balaton? Annyira gyönyörű tájaink vannak! Tudom, hogy szerencsétlen az ország politikája évszázadok óta, és a történelmünk szomorú... de meg kellene becsülnünk, amink van! Nem értetek velem egyet?

2012. dec. 11. 00:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
45%
Őszintén szólva én bele*rok a földrajzba, de ha szeretném az ilyesmit akkor lehet én is elcsöppennék, nem tudom.
2012. dec. 11. 01:05
 2/16 anonim ***** válasza:
65%
És aki nem érez így az muit csináljon? Kösse fel magát? Nem lehet irányítani, hogy ki mit szeret. Nekem komolyan mondom semmi bajom az országgal, szeretem is, szép, mégis elvágyom innen mert beleszerettem valami másba (nem is konkrétan országba) és mert azt vallom, hogy akkora hatalmas a világ hogy hülyeség lenne egy helyen élni egész életünkben. Meg amúgy sem vagyok híve annak fanatikus nagy hazafi legyek. Most akkor roszs lennék?
2012. dec. 11. 01:41
 3/16 anonim ***** válasza:
71%
Mert nehéz a fennkölt, extra helyeket és drága szórakozóhelyeket élvezni, amikor a fizetéséből alig él meg valaki, és egész nap csak a munkahelyét meg a lepukkant albérletét látja.
2012. dec. 11. 04:40
 4/16 anonim ***** válasza:
46%
Azért mert az emberek a Kádár rendszerben szocializálódtak, és a gyerekeiket is abban a szellemben nevelték föl. Csak az a fontos mennyi zsírt tudnak kenni a kenyérre, az élet összes többi dolga, az nekik fárasztó, nevetséges hülyeség. Mondjuk cserébe az egész életük nem ér egy fabatkát sem. A világ igazságos.
2012. dec. 11. 06:04
 5/16 anonim ***** válasza:
34%

A Kádár- rendszerben nem az volt a legfontosabb, kinek mennyi pénze van! Mindenki tisztességesen meg tudott élni. Most fontos a pénz kergetése, már akinek ez sikerül.

Budapest pedig minden, csak nem szép! Koszos, büdös,az emberek többsége bunkó! Budapest egy vízfej az országon.

Mellesleg más országokban is vannak hévizek, és nagyon szép tavak.

De ha neked ennyire tetszik az ország, akkor miért nem itthon tanulsz? Miért kellett külföldre menned? Te sem becsülöd meg az országot.

2012. dec. 11. 06:37
 6/16 anonim ***** válasza:
78%

konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig. hianyzik is, most is mennek azonnal ha tudnek. meg a szemlelet teged is megfertozott ami ottvan. ahol en vagyok ott is divat halasnak lenni mindenert, es nem azt nezni mi nincs hanem hogy mi van.

szerintem ennyi a titka. a furdok amugy tenyleg nagyon jok otthon, azt nagyon hianyolom itt, tenyleg nincs 1 normalis se :S

2012. dec. 11. 06:49
 7/16 anonim ***** válasza:
84%
ma 06:04 lol ez tokeletes megfogalmazas volt.
2012. dec. 11. 06:53
 8/16 anonim ***** válasza:
68%

"konnyu kulfoldrol szeretni magyarorszagot. en is kulfoldon elek, raadasul rohadt messze, kb 150%-kal jobban szeretem mo-t mint eddig."

Én itthon élek, és így szeretem. Mi tart itt? A természeti és kulturális örökség. Az anyanyelvem! A barátaim. És még annyi minden, amiért soha nem tudnék máshol élni, bármennyire is rosszul keresek.

2012. dec. 11. 10:27
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

"A belvárosnak különleges hangulata van, első osztályú szórakozóhelyekkel,"

Ja. Meg a csövesekkel, kéregetőkkel és c-típusú állampolgárokkal, akik lopott iPhoneokat kínálgatnak eladásra, vagy éppen azért sündörögnek körülötted, hogy a tiédet ellpoják.

"

hazafelé vezettem este végig az Andrássy úton és már kilométerekről láttam a tér közepén található oszlopot"

És a kutyaszarhegyeket, amik szemét és cigicsikkkupacok tetején vannak csinosan szétszórva, azokat is láttad? Ne csak nézz, láss is, én pont arrafelé laktam, jól tudom, mennyire undorító arrafelé a köztisztaság.

"Építészet szempontjából szintén gyönyörű, az egész pesti belváros gyönyörű épületekből áll. A Dunapart is"

Igaz. De az is igaz, hogy ezek az épületek romosak, mert évtizedek óta nincsenek felújítva (gyakran lemosva se!) minden második házon ott a felirat: "Hulló vakolat, közlekedés és parkolás csak saját felelősségre" Ez annyira tetszik neked?

2012. dec. 11. 11:01
 10/16 anonim ***** válasza:

A magyar kultúrát én is szeretem és magát az országot is de ami benne folyik meg akik benne laknak azokat nem.

Tartom a magyar szokásokat , hagyományokat itt külföldön is de soha nem laknék újra Magyarországon.

2012. dec. 11. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!