Titeket milyen érések töltenek el amikor ezeket a véleményeket olvassátok a magyarokról? : )
Kérlek olvassátok végig ha van időtök. Én meghatódtam. És ti? Éreztek ti is büszkeséget? Vagy nektek milyen?: )
igen, én is érzem ezt
csak az a baj, hogy 20. századdal véget is ér
ma már nem érdemlünk tiszteletet, ami itt folyik, az elszomorító
A méltatás király volt.
Én gyakran járok külföldre, most is Németországban vagyok.
Múltkor azt olvastam rólunk, hogy a magyar a forgóajtón mögötted megy be, de előtted jön ki.
Elismerés ebben is van, de nem teljesen pozitív.
Cserébe mi tokosoknak hívjuk a németeket, mert be van az agyuk tokozódva...
Az elítélés itt is bámulatot is jelezhet, főleg mikor egy szuper merci elsuhan és mondja valaki: Na nézd csak a tokos mire képes...
Ezek nem rólunk született vélemények, hanem az elődeinkről.
Inkább szomorusággal tölt el, hogy mi lett ma az országból, fővárosból.
Ez régen volt. Ma Ausztriában kiírják a boltokba, hogy "magyar, ne lopj!"
Gyurcsány idején a fél világ a tüntetéseinken röhögött.
Most Orbán miatt rasszistának tartanak minket, és az IMF-nek is fogytán a türelme.
Plusz a napokban történt egy érdekes eset: [link] Egy világhírű együttes idejön, erre a BIZTONSÁGI ŐRÖK lopták el a gitárjukat. Vagy amikor elkobozták Brad Pitt mű-fegyvereit..
Ma gyakorlatilag tolvaj, rasszista, ostoba népként vagyunk elkönyvelve. Igazából meg is értem. Szerintem nincs mire büszkének lennünk.
"Ez régen volt. Ma Ausztriában kiírják a boltokba, hogy "magyar, ne lopj!" "
Az a tábla akkor is kint volt amikor több mint 20 éve kint voltunk osztálykiránduláson Ausztriában. És kint van a Lengyel-Német határon is csak lengyelekkel. Ebben nincs semmi. Nem tudom , ez az önostorozás miért lett ekkora divat? Mindig próbálok úgy viselkedni, hogy ezeket a lehúzó véleményeknek semmi alapot ne adjak.
Na ez azért nem teljesen igaz.
A sok hír elenyészik a világban, nem mindenki néz minket árgus szemmel és máshol is vannak szenzációs esetek.
A szomszéd népek sztereotípiáira rányomja a bélyegét a múlt.
Az osztrák cigányfélének tart, a román, a szlovák úgy tekint ránk, mint a náluk élő kisebbségi magyarra, vagyis lenéz minket.
Távolabb már nincs probléma.
A németek megbecsülnek, a franciák kedvelnek minket.
Az angolok reálisak a világhoz, Japánban alkalmazzák Kodály zenetanítási módszerét, elismerve hazánkat.
A túrizmus és a külföldi munkalehetőségek kapcsán lehetőségünk nyílik bemutatkozni a világnak és csak rajtunk múlik, milyen lesz a jövőben kialakult kép hazánkról.
Tegyünk róla, hogy folytatódjanak az eddigi elismerések...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!