Mit gondoltok a romániai magyarokról? És a románokról?
Kérdésed első felére:
akik ide jöttek át (lakni, élni), a nagy részüknél nagyon elszaladt a ló. Hirtelen, ugye a keblére ölelte őket az ország, megkaptak egy csomó mindent, egy kissé elbízták magukat. Volt ilyen főnököm...penetráns stílusban adta elő magát, mintha nekünk kéne hálásnak lenni, hogy ő megtisztelte az országot....
Vállalkozó, aki a házunkat építette: buta mint az éjjel, de pénze számolatlan....jól megszedte magát, gondolom otthon a kecskéket terelte volna, ha nem jön át.
Jelenlegi kolléganőm: hasonló mint a fent említett főnök, plusz erdély állandó istenítése, mindenki hülye, aki nem úgy csinál mint odaát szokás.
Összesítve, nem túl jók a tapasztalataim, de TISZTELET A KIVÉTELNEK, biztosan van sok normális is, én ezt nem akarom vitatni.
A kint élő magyarok általában rendes, magyarságszerető, tisztességes emberek, legalábbis én ilyeneket ismerek. (De ők ott maradtak, és ott állnak helyt!)
Második felét nem tudom megválaszolni, nem ismerek román embert.
Előnyeik:
-szorgalmasak
-kitartóak
-erősek
-nem finnyásak (fizikai munkát is örömmel végeznek)
-igénytelenek (nem lakkozgatják a körmüket, nem nyafognak stb.)
Hátrányaik:
-a mi mércénkkel mérve kicsit faragatlanok
-akiket én ismertem, azok nem voltak valami műveltek
Összességében véve derék, kemény munkához szokott, szerény körülmények között felnőtt munkás emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!