Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Az elmúlt hetek, hónapok...

Az elmúlt hetek, hónapok brutális gyilkosságai kapcsán miért nem merül fel a "magyarbűnözés" fogalma?

Figyelt kérdés
A Sporoni lőtéri gyilkosok,a Kulcsi családírtó,H.T.Mihály a saját gyermekét fejbe lövő apa,a kamionos prostigyilkos valamint S.Márk az egyetemi gyilkos kapcsán miért nem hangsúlyozzák ki az elkövetők nem cigány származását mint ellenkező esetben például P.László a rendőrpszichológusnő gyilkosa esetén a cigány származást?

2012. okt. 2. 12:09
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Igazad van.Nem néztem még fejszés cigánnyal farkasszemet.Nem raboltak ki és nem loptak meg.Budapest egy olyan kerületében élek ahol elég sokan vannak és látom,hogy élnek.De akiket személyesen ismerek(a munkatársaim:ápolók,konyhai alkalmazottak,takarítók)mind teljesen normálisak és tudom mivel kell megküzdeniük nap mint nap.
2012. okt. 6. 09:02
 12/15 mustafa33 ***** válasza:
A cigány ismerőseimmel nekem sincsen problémám, a cigány munkásokkal sem a munkahelyemen, de azok nem is érintkeznek ama "másik" réteggel akikkel volt és van probléma. Más a "rang" ahogy ők mondják, vagyis talán a kaszt.
2012. okt. 8. 20:19
 13/15 anonim ***** válasza:
a cigánybűnözést nem feltétlen a cigány származású által elkövetett bűntettre mondják, hanem az olyan típusú bűntettre, amit zömében cigányok követnek el. tehát ha egy cigány milliárdos csalást vagy sikkasztást követ el, nem fog elhangozni a cigánybűnözés szó. a bolti lopás, fegyveres rablás(kés) csoportos garázdaság stb. amit (ismétlem) zömében cigányok követnek el, na ezekre mondják. (ha az elkövető cigány)
2012. okt. 11. 20:05
 14/15 Abygel90 válasza:

Szerintem azért azt emelik ki, amikor cigány az elkövető, mert ez egy (egyenlőre) fehér többségi ország. Amerikában ahol egyes területeken 50-50% az arány, minden esetben hozzáteszik a rassz megnevezését is. Nálunk erre nincsen szükség. Ha nem mondják hogy cigány az elkövető, vagy valamelyik más kisebbség tagja, akkor magyar. Ennyi.

És tekintve hogy Magyarországról van szó, minden bűnözés amit magyarok követnek el, magyarbűnözés. Tehát maga a fogalom felesleges. Ha lenne cigányország, akkor ott sem emelnék ki, hogy cigánybűnözés. De mivel itt éltek, ezért ezzel a megfogalmazással is együtt kell élnetek.

2012. okt. 21. 13:31
 15/15 eugwfze válasza:
Sajnos sokan agymosás áldozatai lettek mert a hiradót kereskedelmi csatornákon nézik ami nem helyes mert nem független. A közszolgálati média sokkal hitelesebb... de a kérdésre visszatérve azért jött létre ez a fogalom mert énis kiskoromban át mentem az úttesten mert azon az oldalon egy olyan család lakott képesek voltak megverni hogy ha rájuk néztél vagy kitépik a fülbevalót a nénike füléből szóval nem kedvesek azért vált a cigánybűnözés fogalommá mert az emerek látják hogy ők (persze nem általánossan mert az már rasszizmus)bűnöznek sokszor és mért nem vált ezzel szemben ugyanígy a magyarbűnözés fogalommá ? mert minden nemzetben vannak rossz emberek a miénkben is de még a puccos Franciáknál is az már máskérdés hogy mi az arány..de szerintem van benne valami
2012. okt. 22. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!