Igaz, hogy a kínaiak kutyát, az olaszok meg macskát esznek?
Középszlovákiában Oláhtölgyesen(Valaská Dubová) a kolbászt javítják fel kutyahúsal (német juhász). Volt is ebből néhány éve affér, amikor többen trichinellával fertőződtek meg és kiderült miben volt.
A csehek is eszik pejszeket (kutyácska), azt mondják a felkunkorodó farkú az ehető. Katonaságnál, ha elütötték feldobták a kocsira és elhozták. Néha megsütöttem nekik köménymagosan fokhagymásan. Dícsérték. Én nem kóstoltam meg.
"Kína egyes részein - főképp az ország déli területein - a mai napig elterjedt a macska- és kutyahús fogyasztása. Évről évre nemzetközi visszhangot vált ki például az a kutyahús-fesztivál, mellyel a délen fekvő Jülinben ünneplik a nyári napfordulót. Ennek során a sajtóbeszámolók szerint több, mint tízezer állatot vágnak le és fogyasztanak el a résztvevők, abban bízva, hogy húsuk távol tartja a betegségeket. A macskák húsa a hiedelem szerint a téli hónapokban testmelegítő hatású, és Kuangtung tartomány egyik tradicionális ételének alapanyaga is macskahús. Az állatvédők becslése szerint ennek következtében évente mintegy négymillió macska kerül az asztalra az országban."
Forrás: MTI
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!