Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » A németek szégyenlik hogy...

A németek szégyenlik hogy volt Hitler meg Náci Németország? Vagy nem is foglalkoznak vele?

Figyelt kérdés
Átlag németekre gondolok nem az egész Németországra. Csak úgy átlagba véve ha egy németet megkérdek a véleményéről, hogy Huitler, Nácik, Németország, és Ő is német, mit gondol erről, mit fog válaszolni?

#német #érzés #náci #büszkeség #Hitler #szégyen tisztelet #felsőbbrendő
2012. aug. 17. 21:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy erre egy német mit fog válaszolni, csak akkor tudhatod meg, ha megkérdezel egy németet :)
2012. aug. 17. 21:45
 2/5 A.Romanov ***** válasza:
100%
Nem szeretik, ha Hitlert emlegetjük nekik én így tapasztaltam német barátaimmal.
2012. aug. 17. 21:46
 3/5 anonim ***** válasza:
92%

ők ezen túl léptek,lezárták és nem szeretnek róla beszélni.

amikor Berlinben egy háborús filmet készítettek,hetek az előkészületek előtt kitettek plakátokat,h ne legyen felháborodás a horogkeresztes zászlók miatt.

2012. aug. 17. 21:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Bizony, a legtöbben erősen szégyellik, de főként Kelet-Németországban, mert ott rögtön utána 40 évig kommunista diktatúra volt, ami még nehezítette a dolog megemésztését.

Nem szeretik emlegetni a múltat, és ha felemlegetik nekik, azt sem.

A dolgot egyébként nagyon komolyan veszik, például a 2006-os németországi focivébéig gyakorlatilag nem merték kitenni az emberek büszkén a német zászlót az ablakukba, mert féltek, hogy a többiek valamiféle nacionalistának tartanák őket. Én hallottam már német ismerőstől olyat, hogy németországi Bundesliga-meccsen valaki "poénból" Heil Hitlerezett meg karlendített, és a szomszédja olyan tockost levágott neki, hogy megszédült.

Ennek ellenére most már ott is megjelentek és erősödnek a neonácik, bár sokkal kevésbé hagyják őket randalírozni, mint nálunk.

2012. aug. 18. 13:33
 5/5 anonim válasza:
51%
sehr, sehr peinlich, dass Hitler der Führer des Kanzlers warum war jetzt
2012. aug. 26. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!