Mit lehetne tenni, hogy változzon valami Magyarországon?
Nem szeretnélek elkeseríteni -leszögezem én abszolút vidám és pozitív ember vagyok- de vannak dolgok amiken nagyon nagy akarattal sem lehet változtatni. Egy ország népének morálját nagyban befolyásolja az életminősége, a hagyományai a szokása. Mi egy olyan ország vagyunk aki gyakorlatilag mióta idejött Európába "szív". Voltak jobb korszakaink, de általánosságban elmondhatjuk, hogy szülőről gyermekre szállva folyamatosan vagy elnyomásban vagy háborúban álltunk egy vesztes oldalon az elmúlt bő 2 évszázadban.(Előtte is de menjünk ennyire vissza). Az emberek zömének jellemén és egyszerűen a mentalitásán látszik, hogy fél az elnyomástól, az egzisztencia elvesztésétől, vagy csak egyszerűen nincs neki, elkeseredetten a múltat hibáztatja (vesszen trianon történet, ami jogos persze, de visszafordíthatatlan), fél a kisebbségektől, kisebbségi érzete van, fél a rendőröktől a politikától, a külföldiektől, stb stb stb. Ma a világ amúgy is komoly változásokon megy keresztül és olyan változás még nem volt, ahol egyesek nem vesztettek volna hatalmas míg mások, jóval kevesebben sokkal többet meg nyernek. Ma Magyarország politikai oldaltól és minden egyébtől függetlenül küzdve bár, de ismét önhibáján kívül a vesztes oldalon áll. Ennek a kárát pedig az emberek látják. Az általános jóléti kérdések, mint az oktatás, a közbiztonság, a közlekedés, a munkahelyek kérdése, a reálbérek, az egészségügy stb. mind jóval a NY Európai színvonal alatt van és volt és jelenleg kilátástalanul lesz. Ebből adódóan aki valamira akarja ma vinni Magyarországon az életben, annak jóval többet és keményebben kell tennie, már ha szerencsés, és meg van a lehetősége, hogy emberi körülményei legyenek. Míg nálunk szerencsésebb országokban az egyszerű középréteg is sok mindent megengedhet minden szempontból magának, az addig itthon luxus. Mivel ezt tudat alatt sokan tudják és a nagy többség a tenni nem akaró, vagy nem tudó, vagy inkább csak az egészről beszélő réteghez tartozik, addig nem fogsz mosolygó embereket látni és vidáman fütyülgetőket, nyíltakat, amíg a munkahelyét elvesztésétől rettegő éhbérért robotoló emberek tartják el magas adójukból az országot (ami csak az adósság kamatainak rendezése) és cserébe lerobbant büdös buszokat, katasztrofális eü ellátást, nevetséges oktatási rendszert kapnak. Én szerencsésebb vagyok, teszek is, mint mondtam pozitívan gondolkozó is, ez egyszerűen csak a szubjektív véleményem.
Hiába gondolkoznak kevesen pozitívan ha a nagy többséget ellepi a sz@r és ki sem lát belőle. Addig lesznek jó helyek, jó társaságok, klikkek magyarországon, ami sokak számára csak álomvilág- az élet minden területén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!