A sok kutyás ember nem tudna összefogni, hogy változzon a kutyák helyzete Magyarországon?
Én eddig sem szerettem ebben az országban élni,de mióta kutyatartó lettem egyenesen utálok. A kutyások és kutyáik teljesen el vannak nyomva...semmit nem szabad nekünk,holott a törvényben rengeteg minden bele van foglalva,de valljuk be úgy lesz...ják ahogy van. Rengeteg ember egyenesen utálattal néz a kutyás emberekre és húzott szájjal sétálnak el mellettünk. De miért? Lassan már az is meg lesz tiltva,hogy lakótelepen tilos kutyát sétáltatni,mert veszélyeztetjük a kisgyerekeket..A kisgyermekes anyukák mindent megtennének azért,hogy egy kutya se legyen ott ahol ők laknak. Általában azt tapasztalom,hogy a kisgyerek jön oda a kutyához és kezdi el piszkálni,utána meg minket tolnak le,hogy vigyázzunk a hülye kutyánkkal,mert még kárt tesz a gyerekben. Ha egy kutya már kiteszi az utcára a lábát akkor egyből piszok lesz,de azzal senki nem foglalkozik,hogy a gyerekek szemetelnek a legtöbbet,ordibálva rohangálnak a lakótelepen csapatostól(pedig csendháborítás egész napra szól,nem csak éjszaka!)...,de ha egy kutya már vakkant egyet akkor;kussoltasd be a kutyád,mert baj lesz..
Én ahol lakok csak 4!játszótér van,nincs is annyi gyerek aki be tudná ezeket a helyeket tölteni,de egy kutyafuttatót sem bírnak építeni..Én 3 emeletes házban lakok,szerencsére a szomszédok nagyon jó fejek és szeretik a kutyámat,meg sem kellett tőlük kérdezni,hogy lehet e kutyám...2 hónapig észre sem vették,hogy vettem egy kiskutyát,de vannak olyan helyek ahol már egyáltalán nem is lehet tartani...Lehet,hogy hülye dolognak fog hangzani,de a gyerekekre miért nincs szabályozás? Mikor egy bérházban van 4 gyerek és egész éjszaka ordítanak,de nekik nem lehet szólni,mert hát viseljük el..csak gyerekek..
Múltkor is sétáltattam a kutyám,megszagolt egy virágot és az ott lakó idős mogorva nő kiszólt az ablakon,hogy ne pisiltessem ide a kutyám,mert baj lesz...Visszaszóltam neki,nem tudott mit mondani..de az nem zavarja ha a virágait letépik a dilis gyerekek. Állatkínzás is másik téma,ha egy állatot bántanak hát kit érdekel csak egy állat...volt az az eset mikor egy kutyát kezdtek el brutálisan bántani és azt hiszem az egyik állatbarát odament és bevert egyet a bántalmazónak..és még őt vitték bíróságra, a szegény kutyát meg le se szarták!
Nem lehetne valamit tenni,hogy ebben a kib...ott országban végre rendesen élhessenek a kutyák? Ha egy kutya megharap valakit már egyből jaj vigyük elaltatni(mikor az emberek miatt harapott lemerem fogadni),de egy gyilkost még etetnek a börtönbe...
18/L
Próbáljunk valami rendezvényt szervezni, hogy pl: "Összefogás a felelős kutyázásért" és ennek a dolognak a keretében felvilágosítást tartania felelős kutyatartással kapcsolatban. Bár én nem értek a rendezvény szervezéshez, de gondolom kell valami szponzor is (mondjuk valami kutyatápot, kutyás felszerelést gyártó/forgalmazó cég)
és összehívhatnánk több alapítványt is, esetleg valami szereplőket a programhoz (kutyasulis bemutató, egy kinológus vagy állatorvos beszéde a témában) vagy saját szervezésű ügyességi vagy szépségverseny (hogy vonzza a kutyásokat) és egy kellemes helyszín valami zöldövezetben ahol van lehetőség a dolgok megvalósításra, ja és persze pénz...na igen semmi sem olyan könnyű mint amilyennek először hangzik de én ezzel az ötlettel (vagy akár valami mással is) tudok hozzájárulni a dologhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!