Minden munkahelyen megvan ez a ¨hicherarhia¨ tapossuk el, és gúnyoljuk ki a kissebekek, gyengéket? Vagy csak a gyárakban?
Ha van, tudtok olyan munkahelyet, vagy szakmát, ahol normálisan, emberként bánnak egymással az ott dolgozók.
Köszi előre is,
Az egész társadalomban, mindenhol a világban hierarchia uralkodik. Mindenhol lesz ez az "eltapossuk a másikat" hozzáállás, csak van, ahol kevésbé. Amúgy manapság örül az ember, hogyha munkát talál, nemhogy még ez alapján válogasson.
Amúgy ha belegondolsz, hierarchia van a családban, az iskolában, az üzleti életben, a nyaralás során (hiszen van,a ki megteheti, hogy 5*-os szállodába megy, míg másoknak nyaralásra se futja), de még az élővilágban is megvan az alsóbb-felsőbbrendűség. Ez a természet rendje. Jobb, ha beletörődünk, mert így még a fontosabb dolgokra is lehet koncentrálni.
Ezt hívják mobbingnak, azaz pszochoterrornak. Teljesen mindegy, hogy gyár vagy iroda, vagy bolt a helyszín.
Több nyugati országban ezt igyekeznek orvosolni pl. tréningekkel, de sajnos a volt szoci országokban, így nálunk is ez még gyermekcipőben jár.
Nálunk szerencsére jó a társaság / bár van egy-két problémásabb ember /, hallottam már ennél sokkal durvábbat is.
Sajnos, az embernek manapság örülni kell hazánkban, ha van állása, úgyhogy sokszor kénytelen tűrni a rosszat, hacsak nem talál másik, jobb munkahelyet.
Nálunk igen!
De jó nekem, mert erős vagyok, és nem tudnak kicsinálni.
Viszont aki velem ujjat húz, az megkeserüli : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!