Munkahelyen ki lehet törni az "első benyomás" szerepkörből?
Szerintem a fordított stratégia célszerűbb.Az, hogy határozottnak és szigorúnak mutatod magad az első napokon és ha úgy látod, hogy a többiek kedvesek, rendesek, akkor te is az leszel.Ha elnyomóak, akkor maradsz te is mufurc.
Szerintem, ha már így kezdted, felesleges változtatáson gondolkozni, elég az, ha látják, hogy megvéded az érdekeidet, ha majd szükséged lesz rá.
Ki lehet törni.
Én nem értek egyet azzal hogy a munkahelyen egyből el kell játszani a szigorú, megközelíthetetlent, hiszen ez fordítva is elsülhet.
Az első időszak még arról szól, hogy igyekszel beilleszkedni, ismerkedsz az emberekkel. Amíg nem vagy tisztában a "játékszabályokkal", addig nem árt óvatosnak lenni. Értem ez alatt hogy kivel milyen hangot üss meg, kinek mit lehet elmondani, stb.
A "valódi" személyiségedet ráérsz később is kibontakoztatni, amikor már beilleszkedtél, és jobban elfogadják tőled azt is, ha valamivel pl. nem értesz egyet ( mert akkor már a csapat tagja leszel, és nem egy "zöldfülű újonc"!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!