Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Honnan tudhatom meg, h kinek...

Honnan tudhatom meg, h kinek a leszármazottja vagyok?

Figyelt kérdés
Titeket meg nem izgatott, hogy hatha egy farao leszarmazottjai lennetek, vagy esetlek vmilyen kiralye. Hogyan kezdhetnek neki a kutatasomnak.. ezek kerdesek es szeretnem mindenki velemenyet hallani, koszonom

2012. jún. 2. 18:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem sehogy. Egyrészt mert az őseid lényegében a világ bármely tájáról érkezhettek. Egyszer a sulinkban járt egy antropológus és első ránézésre megállapította, hogy a föcitanárunk arcvonásai hasonlóak a törökökéhez, ergo az ősei között is. Annyi nép élt/vándorolt már erre, hogy max. annyit lehet behatárolni a gének, arcvonás, csontozat alapján, hogy milyen népekhez hasonló jellegeid vannak. Kivéve ha nem vezettek már mondjuk 1000 éve egy családfát.
2012. jún. 2. 18:12
 2/6 anonim ***** válasza:
Hacsak nincsenek nemesek az őseid között, 3-400 évnél korábbról nehézkes lesz adatokat gyűjteni.
2012. jún. 2. 18:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Nagyon jó volna tudni, engem is nagyon-nagyon érdekelne, de semmi esély rá. Csak akkor, ha valami nemes ember leszármazottja vagy mint írták. De akkor is csak X évig lehetne visszavezetni. Nagy kár :-)
2012. jún. 2. 19:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Bár 150-200 évre visszamenőleg is jó dolog kutatni :)
2012. jún. 2. 19:00
 5/6 anonim válasza:
100%

Ahogy írták is: nem kell olyan nagyon visszamenni az időbe, hogy izgalmas legyen a kutatgatás! :) Elég, ha összegyűjtöd az összes ismert információdat a felmenőidről, és az illetékes levéltárban már kezdődhet is a munka! Amatőr családkutató vagyok, kevés kivétellel az "ágaimat" az 1800-as évek elejéig vezettem vissza, de pl. apai-nagyanyai ágon már az 1600-as éveket taposom. :) Én buzdítalak a kutatásra, nagyon izgalmas hobbi! :) Ha fáraót, királyt nem is, de pl. boszorkánysággal vádolt felmenőt, kül. peres ügyeket, 48-49-es szabadságharcost, még egy családi (a nagyszülőkkel eltemetett) titokként feltárt gyilkosságra is rábukkantam...

Jó dolog nemesi vonalra bukkanni, de hidd el: az milyen érdekes, ha egyáltalán a valaha élt őseid neve és címe mellett azt is megismerheted, kik voltak ők, hogyan éltek stb. Nem utolsó sorban ahogy egyre inkább visszagöngyölíted a szálakat, egyre több vezetéknév jön be a képbe, és még rokonkutatásba is belekezdhetsz! Mióta 2 és fél éve belekezdtem a kutatgatásba, 8-10 rokonnal is egymásra találtunk, az eddig személyesen is ismert rokonom pl. hatod-unokatestvérem. :)

Ez nem egy sznob hobbi: az én felmenőim között eddig még"csak" armalista kisnemesekre bukkantam, akik sokszor maguk is elszegényedett emberek voltak. Egyáltalán a mindennapjaikat megismerni - ez az izgalmas kérdés: kiktől származunk? Kik voltak az őseink, milyen emberek voltak? Sőt: milyen korban, milyen háttérben éltek? Ezért sem használom a "családfakutatás" szót, mert alapvetően családtörténetet kutatok. :) Pl. az én ma élő családom szeret a szó átvitt értelmében "perelni" egymással és másokkal, és ahogy visszapörgettem 200-300 évet, rá kellett jönnöm, hogy hát igen, a vér nem válik vízzé... :)

Ha érdekel, itt az oldal elérhetősége, ahonnan én is kezdtem annó...

[link]

Itt vezetéknevek alapján tudsz keresgélni a topicokban. Jó szórakozást! :)

2012. jún. 3. 16:06
 6/6 anonim ***** válasza:
A radixfórum előfizetéses ami 6000 ft-ba kerül. Lehet hogy elnéztem valamit de tőlem ezt kérte.
2012. jún. 18. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!