Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Melyik népnek van ilyen...

Melyik népnek van ilyen szokása és mikor csinálják ezt? (lent)

Figyelt kérdés

Hosszú, tömött sorban haladnak és dallamosan kántálnak(nem túl ismert nyelven)Van köztük egy, (talán legelöl), aki valami különös zúgó-búgó hangú hangszeren(talán a gong hangjára hasonlít) kíséri a kántálást.

Milyen szertartás és milyen nép lehet, ahol van ilyen szokás?

2012. máj. 14. 13:38
 1/2 anonim ***** válasza:
Nekem India jutott eszembe. Olvastam, meg láttam már TV-ben is hasonló szertartást, és az Indiában volt. Persze lehet más.
2012. máj. 14. 13:42
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.Nekem is megfordult a fejemben, hogy talán India...

Az a hangszer talán tekerős volt és rémlik, hogy hosszú fehér csuha féle volt rajtuk, a fejükön meg piros fez féleség.De ezt a látványt inkább csak társítottam a hanghoz, ez ugrott be..

Az igazság az, hogy egyszer álmomból ébredve halottam ezt a különös menetet, viszont itt Magyarországon egy kis városban nem hiszem, hogy ilyenek előfordulnak...

Ha esetleg valaki tud ilyenekről linket küldeni, ilyen"menetről" annak örülnék:)

2012. máj. 14. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!